Пребит мъж в Кърджали твърди, че е жертва на полицейско насилие

2614
Пребит мъж в Кърджали твърди, че е жертва на полицейско насилие
Снимка: БГНЕС

Мъж със сериозни контузии по главата и тялото е категоричен, че е в това състояние след нанесен му от полицейски служител побой, от полицията в Кърджали обаче също категорично подчертаха, че инцидентът е без участие на техен колега, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Странният случай на 69-годишния Ованес Гарабедян е от неделя във вилната зона на село Брош край областния град. Той и негови близки потърсиха БГНЕС заради съмнението, че „всичко ще бъде потулено“.

Прокуратурата остави в ареста мъжа, пребил фелшер в Кърджали

Прокуратурата остави в ареста за 72 часа мъжа, който преби фелдшер от Спешна помощ в Кърджали. 36-годишният нападател е привлечен като...

Според официалната информация на регионалния пресцентър на МВР става дума за междусъседски спор, при който пострадалият и негов 42-годишен съсед били в конфликтни отношения от доста време. Нападателят е бил задържан за 24 часа в районното управление на полицията в Кърджали и вече е на свобода. Охранителна полиция е извършила проверка и заключението е, че побойникът не е служител на органите на реда, заявиха пред БГНЕС от пресцентъра.

Ованес е настанен за лечение в хирургията в многопрофилната болница. В медицинското заключение на съдебния лекар се посочва, че са установени оток, кръвонасядания и охлузвания по кожата на лицето, сътресение на мозъка, счупени 8-о ребро и кост на носа. Описаните увреждания са причинени при употребата на тъп или тъпо-ръбест предмет, се посочва още в документа.

„Чистех си колата, когато изненадващо бях нападнат от Георги, миришеше на алкохол, но това не аз мога да го докажа. Млад, силен, риташе ме, блъскаше ме, не разбрах защо, но той отдавна се държи враждебно“, разказа Ованес в болницата. Успял да позвъни на близките си след побоя и те пристигнали заедно с полицейския патрул. „Видяхме Ончо повален на земята, целият облян в кръв. Въпросният Георги го нямаше, но по регистрационната табела на колата му полицаите направиха бърза справка и един от тях каза, че той е служител в звено „Миграция“. Ние няма как да знаем къде точно работи той“, посочиха близките на пребития мъж.

Ованес каза още, че преди два месеца е бил запален новия му бус, паркиран до вилата му, а преди това са били умъртвени кучето и котката му, вратите са разбивани многократно, без да е имало кражби на вещи. „Какво друго е това, ако не сплашване и в неделя вече побоят беше буквално опит за убийство. Агресията му беше неконтролируема, с нищо не съм го предизвикал. Като ме гледате така на моите години, как се противопоставя и защитя от пияния младок“, коментира възрастният човек.

БСП: Борисов да заяви на Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо

Социалистите приеха поканата на Тракийското дружество за отбелязване на 26 март. Националният съвет на БСП прие днес декларация за Ден...

Все още той и близките му не са подали жалба в прокуратурата, но смятат да потърсят правото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЪРДЖАЛИ:

Агресията в училище не спира: Непълнолетен е задържан

Крумовградско село си избра кмет с 1 глас

Милко Багдасаров се отказа от мястото си в общинския съвет в Кърджали

Новият кмет на Кърджали говорил с Доган, иска по-прозрачно управление

Кърджали има нов кмет, но пак от ДПС

Обелиск на толерантността между религиите ще строят в Кърджали

Делян Пеевски в Кърджали: Вашата задача е да сте победители, ние се ангажираме с подобряване на живота на хората в общините*

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Кърджали

Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Мълнии причиниха два пожара в община Момчилград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали