Протестиращи: Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и Атака

14243
Протестиращи: Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и Атака

Малко преди 12 часа днес около 100 души се събраха на площад "Народно събрание" на протест срещу кабинета "Орешарски", предаде “Фокус”. Хората са се организирали спонтанно във Facebook. Директорът на Дирекция "Обществен ред и защита при бедствия" към Столична община Красимир Димитров, който отговаря за уличните прояви, митинги и събирания на открито, също е на протеста.

Присъстват и представители на Сдружение Гражданска лига на България. По думите им - основното им искане е за касиране на изборите. Хората носят българското национално знаме. На някои от плакатите пише: "Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и "Атака"; "Касиране на изборите", "Стоп на мафията".

Сергей Станишев: Никога не съм имал тайни договорки с ГЕРБ

"За първи път България има програмно правителство", заяви пред бТВ лидерът на БСП и председател на ПГ на Коалиция за България Сергей Ст...

В района има засилено полицейско присъствие; има една кола на жандармерията, както и няколко патрулки. Полицията е направила верига пред парламента. Столична община също е организирала охрана на протеста пред парламента на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Гражданска лига на България”.

Към протеста идват още хора. Събралите се обявиха, че ще изчакат да се съберат повече хора, след което ще потеглят на обявеното шествие; ако обаче решат, протестът им може да остане пред Народното събрание.

Шествието е обявено до 15.00 часа по следния маршрут: от пл. „Народно събрание”, бул. „Цар Освободител”, Орлов мост, входа на Борисовата градина, Орлов мост, бул. „Цар Освободител”, пл. „Независимост” – престой 15 минути, бул. „Княз Александър Дондуков”, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза”, бул. „Витоша”, Съдебната палата – престой 15 минути, надясно по ул. „Позитано” пред централата на БСП – престой 15 минути, надясно по ул. „Братя Миладинови”, надясно по бул. Ал. Стамболийски” – пред централата на ДПС – престой 15 минути, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза”, надясно по бул. „Княз Александър Дондуков”, бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”.

Софийската организация на "Ред, законност, справедливост" обяви край на днешния си протест. Пред журналисти Георги Ганчев, председател на софийското ръководство на РЗС, обяви край на протеста на партията за днес, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Ганчев обясни пред журналисти, че сутринта са се събрали повече от сто души пред централата на РЗС, но били оградени от хора, които са от "Атака". Ганчев обясни, че са получили оперативна информация от СДВР, че се готви провокация за тяхна сметка. Хора, които да нарушат обществения ред, и да се отъждествят с РЗС. Ние обявяваме официално края на нашия протест за деня и оттук-нататък, ако някой се обяви като наш симпатизант, да не бъде свързван по никакъв начин с нашата организация, каза Георги Ганчев. Ганчев каза, че предполага, че хората, които ще извършват провокациите, са от "Атака", докарани били от Самоков, по непотвърдена информация - предлагани им били пари, разказа той.

Днес премиерът се среща с еврокомисаря Георгиева

Министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с еврокомисаря Кристалина Георгиева, съобщиха от правителствения пресцентър. На с...

Подписката на РЗС, която е против турските мандати, продължава. Просто днес се разграничаваме, защото имаме тази оперативна информация, не искаме да се създава напрежение и да се стига до конфронтации, каза Ганчев.

Пред парламента остават стотина души, протестът преминава спокойно.

Около 40 души протестират срещу правителството и в Пловдив.

 

Пламен Орешарски: Не е розова картината

Не съм склонен да променям по никакъв начин ставките на ДДС. Досега 20 години съм слушал различни секторни предимства за това как стран...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com