Райков: С компромати не могат да бъдат спечелени избиратели

5444

На полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели, заяви служебният премиер Марин Райков след края на днешното правителствено заседание, съобщи БГНЕС.

"Потенциал да решават проблемите на страната имат политическите сили с ясна и градивна програма, а не тези, които обясняват, че другите опции са неприемливи. Има тенденции да се прибягва към компромати и да се използва черен PR. Eдно е сигурно, че тази тенденция няма да доведе до дивиденти към тези, които прибягват към това. Българският избирател ще накаже тези, които разчитат на компроматите", каза още Марин Райков.

Марин Райков апелира към всички политически сили, участващи в изборния процес да проявят градивност и конструктивност и да отстояват своите програми, проекти, своите виждания за начина, по който България трябва да бъде управлявана, така че да не се генерира излишно напрежение.

"Нямам причина да смятам, че ще се създадат условия или обективни предпоставки, за да се поставят под въпрос резултатите от изборите. Какво точно ще предизвика резултатите и дали те ще позволят бързото формиране на едно стабилно правителство, не мога да коментирам", каза още служебният премиер. Той напомни, че до 9 май устройствата, с които ще се копират протоколите от секционните избирателни комисии ще бъдат изпратени по места, осигурени са и нужните резервни тонери.

Премиерът съобщи, че промените в правилата за функциониране на СДОТО в МВР са готови. "Аз се надявам до края на работния ден да имаме окончателен вариант, който ще бъде подписан, така че да не се създават занапред предпоставки за съмнения за начина на работа на тази служба", заяви Марин Райков.

Той подчерта, че нито той, нито министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василиев е имал намерение да уволнява директора на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов. "На този етап мога а кажа, че Валентин Николов изпълнява задълженията си по задоволителен начин, оценявам работата му на този етап положително и смятам, че следващият кабинет ще има възможност да си формира мнение по темата", коментира служебният премиер.

Райков благодари на търговските вериги, дарили хранителните продукти, които на 30 април бяха раздадени в 20 области на страната. Това е израз на отговорност от страната на търговските вериги, жестът следва да бъде високо оценен, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com