Регионалният министър: Вече работим за по-дълги гаранционни срокове за пътищата

2152
Регионалният министър: Вече работим за по-дълги гаранционни срокове за пътищата
Снимка: БГНЕС

Да има по-сериозни гаранционни срокове за пътищата в България - това отново посочи като своя цел новият регионален министър Петя Аврамова. По думите ѝ пред Осмия дискусионен форум "Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства", това ще стане чрез нормативни промени.

Тя обяви, че от началото на месеца експерти на регионалното министерство са започнали работа върху промяна в нормативната наредба, отнасящи се до гаранционните срокове за изпълнението на пътищата - както за ново строителство, така и за ремонтите, предаде БГНЕС.

Highway to hell

Властта се търкаля в канавката край Своге, но няма кой да се наведе да я вземе. Корнелия Нинова явно не е толкова чевръста в кръста или...

"През тази година от МРРБ беше дадена зелена светлина на проекти за близо 3 млрд. лева, чиято реализация ще продължи в следващите години. Нашият топ приоритет остава безопасността на пътната инфраструктура", категорична бе Аврамова. Тя припомни, че в момента Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) извършва инвентаризация на магистралите, първокласните, второкласните и третокласните пътища в страната, както и необходимите мерки, които трябва да бъдат набелязани. На базата на обобщен докла ще бъде направен анализ и разчет на необходимите средства, а най-тежките участъци ще бъдат с приоритет.

"Специално внимание ще продължим да обръщаме на безопасността на мостовите съоръжения. Ще бъдем безкомпромисни към качеството на изпълнението", подчерта регионалният министър.

По отношение на големите инфраструктурни обекти Петя Аврамова увери, че страната продължава изграждането на АМ "Хемус", която неведнъж е обявявана за приоритет на правителството. Прогнозите са строителството на отсечката от Ябланица до пътен възел "Боаза" да завърши предсрочно през есента на 2019 година. В момента върви строителството на отсечката от пътен възел "Белокопитово" до "Буховци". До края на тази година предстои да бъдат обявени обществените поръчки за още два участъка. За АМ "Струма" АПИ вече обяви обществени поръчки за строителството през участъка през Кресненското дефиле в посока София.

"Догодина очакваме напредък и на други пътни артерии, които са важни за България – скоростния път Видин-Ботевград, магистралата Русе-Велико Търново, тунелът под Шипка, тунелът "Петрохан" и др.", допълни още Аврамова.

Експерт: Пътят край Своге е пример за "антистроителство"

"Говорим за едно антистроителство. От това, което виждаме в репортажите, тази подпорна стена няма никаква система за отводняване на вод...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Гърция повиши минималната заплата

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

tbi bank направи първо тримесечно купонно плащане за облигациите, издадени в края на 2023 г.

Спадът на производствените цени продължава и през февруари

Полети от 25 държави очакват на Летище Бургас през летния сезон

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 23.03-29.03.24

307 проекта са подадени за енергийно обновяване на жилищни сгради по втория етап от процедурата на МРРБ

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com