Ружди Ружди: Целя се в европейско и световно първенство

3418
Ружди Ружди: Целя се в европейско и световно първенство

Много исках да подобря резултата си, това се случи с много работа, труд и лишения от много неща. Дисциплината също трябва да я има - всичко това накуп. В Лондон видях какво е голямо състезание, там видях за първи път силните си конкуренти.

Това заяви в ефира на БНТ Ружди Ружди, златен медалист от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания. Ружди разказа, че на Олимпиадата в Рио се е състезавал дори с по-здрави спортисти. "Следващата ми цел е Европейското и Световното първенство", обяви шампионът.

Ружди Ружди грабна златото в Лондон със световен рекорд

Олимпийският ни шампион в тласкането на гюле от Параолимпиадата в Рио Ружди Ружди спечели световната титла на Световното първенство по ...

Ние не си оставяхме време за почивка. Ние правихме дозирани тренировки, но постоянни, за да може Ружди да напредне в резултата си. Засега имаме щастието да постигаме световни рекорди, сподели треньорът на Ружди, Радостин Тодоров. Той разказа, че в общи линии понякога по-здрави спортисти се състезават с по-увредени, което не е редно.

Тодоров поясни, че парите за подготовка са изравнени с тези на здравите спортисти. Сега получаваме 20% от сумата за здрави спортисти, а преди служебния кабинет на Герджиков получавахме 65%. Нещата се промениха в негативна посока. Не трябва парите да се намаляват, когато имаш успехи, напротив. Парите, които се дават за подготовка, не отиват напразно, каза Радостин Тодоров.

Нашата подготовка става на една поляна в Павел баня на всички метеорологични условия, на които тренираме. Няма условия за трениране за спортисти с увреждания, отбеляза още треньорът на Ружди Ружди.

 

Шампионът Ружди Ружди бе посрещнат с цветя и заря в родното Глоджево

С тържествена церемония Глоджево посрещна тази вечер златния медалист от Параолимпийските игри в Рио Ружди Ружди, предаде кореспондентъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com