СГС ще заседава по делото срещу Валентин Димитров

6744
СГС ще заседава по делото срещу Валентин Димитров

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация” София Валентин Димитров. Валентин Димитров е обвиняем по чл. 253 от Наказателния кодекс за източването и изпирането на 10 милиона лева от дружеството. На миналото съдебно заседание на 23 април, свидетелски показания даде бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

В показанията си пред съда Румен Овчаров каза, че на „Топлофикация София” са направени две проверки през 2006 г., в периода, в който той е бил министър. Едната проверка е била по негово поръчение и е извършена от Министерство на икономиката и енергетиката и Столична община. Тя е установила, че има значително завишаване на разходите за горива и задълженията на дружеството.

Той посочи, че министерството се е опитало да вземе мерки. По думите на Овчаров министерството е упражнявало контрол, като е правило прегледи на икономическото състояние на дружествата. Втората проверка, извършена на „Топлофикация – София” е била направена от Държавната финансова инспекция и е потвърдила резултатите от първата проверка. Овчаров заяви, че не е имало случай, в който е препоръчвал фирми, с които „Топлофикация София” да работи.
Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com