Шарено време и днес

4984
Шарено време и днес

Преди обяд преваляванията ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време, съобщи БГНЕС по информация на НИМХ.

След обяд, под влияние на преминаващ северно от страната циклон, от запад облачността отново ще се увеличи, на много места в Западна България, планините и централната част на Дунавската равнина ще превали краткотраен дъжд, на отделни места в Северна България – интензивен и придружен от гръмотевици. В Източна България вятърът ще остане от юг, ще се усили и ще бъде със средна скорост 10 – 15 м/сек. и пулсации до около 25 м/сек. До края на деня в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°. В София – около 25°.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна, след обяд с краткотрайни валежи, на места придружени и от гръмотевици. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. По билата вятърът ще бъде от югозапад – до ураганен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево, но доста ветровито. Ще духа умерен, около обяд и силен вятър от юг. Максималните температури ще са от 24° по северното до 28°-29° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е около 20°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com