Шеф на бензиностанция взел кредит на името на свой подчинен

3427
Шеф на бензиностанция взел кредит на името на свой подчинен
Снимка: iStock/Guliver

Бивш работник на бензиностанция в Девин спечели дело срещу банка за невзиман от него кредит.

Пред Районния съд 52-годишният Георги В. твърди, че управителят на бензиностанцията от Смолян е злоупотребил с личните му данни и преди 10 години (2007 г.) е взел 10 000 лева кредит без обезпечение на негово име.

МТСП затваря 10 социални дома, на тяхно място отваря 26 центъра за грижи

Текучество на кадри, липса на квалифициран персонал, липсата на персонал, който желае да работи в центрове за лица с увреждания, липса ...

През 2014 година той сезирал Районната прокуратура в Смолян за документна измама и било образувано досъдебно производство. То към момента обаче е висящо, понеже въпросният бивш управител заминал на работа в Англия и полицията го издирва. Фирмата, която е негова еднолична собственост, вече е фалирала заради неплатени дългове.

За изясняване на ситуацията по делото били възложени експертизи, които категорично доказват, че подписите не са на човека, от когото банката си иска парите.

По договор сумата е трябвало да се издължи до 10 декември 2015 г. като се платят 96 месечни вноски по 178.87 лева. От август 2012 г. плащането на вноските спряло. Натрупали се 15 неплатени вноски, кредитът станал предсрочно изискуем. Когато в определения период останалата сума от над 6800 лева не била върната, банката завела дело срещу Георги.

През януари 2014 г. съдът разпорежда Георги да плати на банката остатъка от неплатения кредит от общо 6855 лева ведно с наказателната лихва.

Пред съда мъжът оспорва изцяло иска на банката, като настоява договора за кредит да се унищожи поради наличие на измама. Девинчанинът твърди, че не е сключвал договор за кредита и не е подписвал документите за него.

Служител на енергото в Смолян пострада от токов удар по време на работа

Работник на ЕВН бе ударен от ток тази сутрин, а центърът на Смолян остана без електричество около един час. Към 8:30 часа група работн...

Твърди, че от 2000 до 2009 г. той работил в бензиностанцията в Девин на „МВМ" ЕООД - Смолян, в която управителя разполагал с всичките му лични данни от личната карта.

Разбрал за взетия кредит в началото на 2013 г., когато от банката започнали да му звънят за неплатените вноски. Казва, че едва тогава разпитал и установил, че управителят с инициали М.В.К. е взел от негово име кредита без да му иска съгласието и без да е получил той самият парите.

Според защитника на банката Георги трябва да бъде осъден, тъй като независимо дали има измама от трети лица, съгласно счетоводна експертиза сумата е отишла за негово облагодетелстване.

На база на заключението на вещо лицо по съдебно-почеркова експертиза обаче съдът отхвърли иска на банката към него като неоснователен, тъй като не е положил нито един подпис под документите по договора за кредит, с което се доказва, че са фалшиви.

Според съда не се установява фактическия състав на измама, докато разследването срещу бившия управител е висящо. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Смолян.

Пореден инцидент с дете на пешеходна пътека

Пореден инцидент с дете, пострадало на пешеходна пътека се случи в страната. На 22 ноември около 17.40 часа вчера в Смолян на ул. "Пър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Корупцията е завладяла държавата: Мнението на над 80% от българите

Инцидент с тротинетка: Тийнейджър пострада в Бургас

Отново отложиха делото срещу бившия шеф на Агенция „Митници“ Петя Банкова

Вандали поругаха гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ)

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Трамвай блъсна жена в София

Мъж напръска четирима души с лютив спрей в столичен супермаркет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com