Шестима ранени при тежка верижна катастрофа на пътя Русе-Бяла

1377
Шестима ранени при тежка верижна катастрофа на пътя Русе-Бяла
Снимка: БГНЕС

Тежка верижна катастрофа затвори пътя Русе - Бяла. Ударили са се ТИР, пътнически автобус и два автомобила. Шестима души – трима от автобуса и трима от едната кола са откарани в болница, като има жена в тежко състояние, оперирана по спешност.

Инцидентът е станал на разклона за град Две могили в ранния след обед.

Пешеходците стават все по-чести жертви на пътя

В България отново има тенденция на загиналите при катастрофи по българските пътища, като тревожно се увеличават загиналите пешеходци. Т...

Джип с румънска регистрация, управляван от италианец, е потеглил от разклона, без да изчака турския ТИР на главния път. Последвал е удар, при което в камиона се е блъснал движещият се зад него пътнически автобус Русе-Силистра на „Етап” с 14 пътници и един шофьор. ТИР-ът и автобусът са се унесли на хлъзгавия път и в тях се е ударил челно друг автомобил с русенска регистрация, който е пътувал от Русе към Бяла.

При удара са пострадали възрастен мъж от автобуса, който е получил рана на главата, жена и още един мъж, както и трима души от последната кола. Наложило се е пожарната да реже автомобила. На място са били изпратени три линейки на „Спешна помощ“. Всички пострадали са откарани в болницата, а движението бе блокирано.

Част от пътниците в автобуса бяха натоварени на леки коли и откарани към Русе, а други изчакаха да ги вземе микробус, изпратен от фирмата-превозвач.

И в двете посоки се образуваха огромни задръствания. Тъй като пътят Русе-Бяла бе затворен за ТИР-ове заради снега и намалената видимост, камионите направиха двойна опашка по трасето и доведоха до хаос.

Катастрофа затвори изцяло Кресненското дефиле

Катастрофа между ТИР и лек автомобил затвори път Е-79 в района на Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС. Малко след 01:00 часа тази нощ ру...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com