Синдиците на КТБ: Стартирали сме над 1100 дела срещу длъжници

1229
Синдиците на КТБ: Стартирали сме над 1100 дела срещу длъжници
Снимка: БГНЕС

Към края на януари 2017 г. синдиците на КТБ АД (н) и техни законни представители, защитаващи интересите на банката, участват в над 1100 дела, като този брой непрекъснато нараства.

Справката за разпределението на делата според вида на съдебното производство и общия материален интерес, за който се претендира, към 31 януари 2016 г. е показан в ТУК.

Разследването за КТБ приключи, 18 са обвиняеми

Екипът от прокурори и следователи на Специализираната прокуратура приключи действията по разследването за Корпоративна търговска банка....

В някои от случаите едно и също вземане е предмет едновременно на заповедно, установително, изпълнително производство, както и се събира в рамките на универсално принудително изпълнение и/или по реда на ЗОЗ. При това е възможно едно и също вземане да се събира от различни задължени по кредита лица по различен процесуален ред с оглед осигуряване на по-голям процент на събираемост на дълга.

Съдебните производства приоритетно се водят в съдилищата на територията на Република България. Тези производства са триинстанционни, което означава, че за приключването им е необходимо време и резултатите от тях могат да се очакват в бъдеще. Следва да се има предвид и обстоятелството, че синдиците на КТБ АД (н) прилагат нови процедури в българското законодателство, за които няма съдебна практика.

Иначе синдиците не пропускат да заявят, че "срещу целенасочените действия на недобросъвестните длъжници да осуетяват събирането на вземанията на "Корпоративна търговска банка" АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), синдиците на КТБ АД (н) са предприели и предприемат всички допустими от закона действия в защита интересите на кредиторите на банката".

В две последователни публикации синдиците на КТБ АД (н) представиха анализ на длъжниците на банката, които са най-активни в опитите си да противодействат на насочените срещу тях действия по събиране на вземанията на КТБ АД (н) и пълен списък на некоректните длъжници на КТБ АД (н). Логичното продължение на тази тема е представяне на дейността на синдиците на КТБ АД (н) срещу некорeктните длъжници. В тази връзка категорично може да се заяви, че към всеки актив на КТБ АД (н), за който е икономически обосновано да се предприемат законни действия по събирането му, са предприети, продължават и ще продължават да се предприемат всички възможни такива, за да бъде включен той в масата на несъстоятелността, която подлежи на разпределяне между кредиторите на банката, казват синдиците.

Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени

Тези дни се наблюдава изключителна активност при синдиците на фалираната от действията на държавните институции Корпора...

Полезен индикатор за извършваните действия срещу некорeктните длъжници е обобщената справка за участието на синдиците на КТБ АД (н) в производствата по дела, по които банката е страна, и заведени от нейно име дела, регламентирано в чл. 31, ал. 7 от Закона за банковата несъстоятелност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com