"Спаси София": Ремонтът на "Дондуков" ще влезе в историята (СНИМКИ)

1855
"Спаси София": Ремонтът на "Дондуков" ще влезе в историята (СНИМКИ)
Снимка: "Спаси София"

Паветата по булевард "Княз Александър Дондуков" се редят неравномерно, като между тях има фуги от по няколко сантиметра, автентичните гранитни бордюри се замазват с гипс и теракол, а трамвайните релси се изграждат по остаряла технология. За това сигнализират от гражданската организация "Спаси София" във Facebook.

На снимките публикувани от "Спаси София" се вижда още, че циментът около електрическите стълбове с е рони, а на места е покрил и канализационни шахти.

Дърво падна върху жена на столичния бул. "Дондуков"

Дърво е паднало върху жена на бул. „Дондуков”, пострадалата е хоспитализира в ИСУЛ със счупвания, съобщиха от ЦСМП – ...

"По всичко личи, че ремонтът на бул. Дондуков ще влезе в историята като един от най-лошите ремонти, изпълнявани в София през годините. Работниците на любимата на общината фирма Трейс, печелеща поръчка след поръчка, въпреки безобразната липса на качество, надминават себе си, решени да оставят двете си леви ръце: паветата се редят на вълни и бабуни с фуги по няколко сантиметра, бордюрите масово са замазани отгоре-отгоре, а релсовият път - той се изпълнява по същата стара и неработеща технология. В крайна сметка в криво кофрирания бетон пак има трупчета", пишат от организацията.

Булевардът е обект на цялостна реконструкция, която започна през юни и ще приключи до края на октомври. До средата на септември се очаква да бъде отворен за движение участъкът от Министерски съвет до улица "Г.С. Раковски"Подменят се канализационната система, трамвайните релси, а настилката ще бъде изцяло от павета. Стойността на ремонта е 7.2 млн. лева, а изпълнител на дейностите е строителните фирма "Трайс груп холд". Кметът на София Йорданка Фандъкова на няколко пъти изразява мнение, че това е най-тежкият ремонт, който се изпълнява в града това лято.

"Спаси София": Ремонтът на "Дондуков" се извършва некачествено (СНИМКИ)

Неправителствената организация "Спаси София" сигнализира за пореден некачествен ремонт на трамвайно трасе в София – този път на у...

Първоначалният проект на Столичната община бе настилката по булеварда да бъде с павета и асфалт, но седмици преди започването на дейностите Министерството на културата издаде заповед, според която настилката трябва да бъде изцяло павирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София