Съдията по делото срещу Лечков си направи отвод

5612
Съдията по делото срещу Лечков си направи отвод

Съдия Анна Димитрова, докладчик по делото срещу бившият кмет на Сливен Йордан Лечков, си направи отвод на днешното заседание на Районен съд - Сливен.

Мотивите на съдия Димитрова са, че след първото заседание по делото на 25 октомври съпругът ѝ е започнал работа в Община Сливен, уточняват от съда. "Беше морално от моя страна, за да няма съмнения в безпристрастността ми, въпреки че това обстоятелство не ме прави нито пряко, нито косвено заинтересована от изхода на делото. Прецених, че за да няма съмнения в обективността ми при разглеждане на делото, следва да се оттегля", каза Димитрова.

"Искам да отбележа, че на съдебното заседание от 15 октомври преди даване ход на делото, адвокат Ангелов поиска отвод на съдебния заседател Стойка Събева поради обстоятелството, че дъщеря ѝ е работила в Община Сливен и е била уволнена от подсъдимия Лечков и в този смисъл ще бъде заинтересована от изхода на делото," добави след заседанието съдия Димитрова.

След днешния отвод на съдия Димитрова се очаква делото да бъде разпределено на друг съдия от Районен съд - Сливен и то да започне наново.

Лечков обжалва условната си присъда

Лечков обжалва 3-годишната си условна присъда в Апелативния съд в Пловдив. Делото е насрочено за 27 ноември.Първата инстанция в Стара З...

Припомняме, че Йордан Лечков е обвинен в сключването на неизгодна сделка за 1,375 млн. лв. за ремонтите на Дома за стари хора в Сливен и детска градина "Еделвайс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com