Видински села използват демонтираните плочи от пешеходната зона във Видин

1041
Видински села използват демонтираните плочи от пешеходната зона във Видин
Снимка: община Видин

Видин ще използва рационално демонтираните материали от реконструкцията на централната пешеходна зона, обещават от Общината.

Първите количества демонтирани гранитни плочи вече са пристигнали  и са транспортирани за селата селата Градец, Слана бара, Гомотарци, Антимово и Цар Симеоново. При започването на работата по проект "Основна реконструкция на централна пешеходна зона в гр. Видин" кметът Огнян Ценков заяви, че свалените и годни за употреба строителни материали ще бъдат предоставени за нуждите на населените места в общината, като предложи на всички кметове и наместници да заявят какво би им било необходимо. Материалите досега са съхранявани в бившето военно поделение. Кметът на Видин заяви при транспортирането на материалите, че: "Те ще послужат за облагородяване на всички населени места в Общината, като се спазва стриктно процедурата и се подпише приемо-предавателен протокол".

Втора употреба: Ремонтират селски улици със стария асфалт от АМ "Тракия"

Бой за стария асфалт от ремонта на автомагистрала „Тракия“. Кметовете от селата на Община Раковски се надпреварват кой да в...

В Градец плочите ще бъдат използвани за ремонт на паметника ,който е в центъра на селото, заяви кметът Илия Томов. По проект от Министерството на отбраната за тази цел вече са осигурени 4 000 лв., но са недостатъчни.

В останалите населени места, заявили, че имат нужда от подобни материали, ще бъдат направени тротоари, настилки пред обществени сгради, пешеходни пътеки, цветарници, а в Гомотарци с тях ще се довърши строежа на спортно игрище по програмата "Местни инициативи".

Кметът на Видин Огнян Ценков отбеляза, че част от материалите ще бъдат използвани и на територията на град Видин, като в никакъв случай няма да се допусне те да се похабят. "Негодните за вторична употреба се транспортират в депото за твърди битови отпадъци, където се раздробяват на трошено-каменна настилка и се използват за баластрирането на улици", допълни той. Инж. Румен Лилов, главен архитект на проекта, уточни, че  досега е положена баластра на улици в пет населени места – Ботево, Цар Симеоново, Жеглица, Синаговци и част от Дунавци, като този процес  продължава и в други селища.

Демонтираната от площад "Европа" ротонда, ще украсява района на Видинския панаир и ще бъде монтирана в предишния й вид. В момента тя се съхранява в бившето военно поделение, заедно с останалите материали и е напълно запазена, поясни главният архитект на Общината.

Видин се включи в инициативата "Системата ни убива" с една протестираща майка

Майка на дете с увреждания във Видин се включи в националния протест под надслов "Системата ни убива". Майките, обединени от инициатив...

Видинският кмет каза пред журналисти,че част от гранитните плочи за новата настилка вече са докарани от пристанището в Бургас и са във Видин на разположение на строителите.  До 10 дни ще започне поставянето им, ако времето позволи  да се работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com