Втори дързък обир за денонощие, този път в "Слатина"

10003
Втори дързък обир за денонощие, този път в "Слатина"
1994 г.

Значимите обири в страната вече са ежедневие, но последното денонощие си заслужава да бъде отбелязано, след като в неговите рамки бяха извършени два големи обира - на клон на Общинска банка в Бургас и на инкасов автомобил пред офис на Easypay в Столичния квартал "Слатина".

Вторият обир е станал снощи, когато петима въоръжени и маскирани мъже нападнали инкасов автомобил, спрял пред офис на Easypay в Столичния квартал "Слатина". Въоръжените ударили няколко шамара на шофьора на инкасовия автомобил и по първоначална информация откраднали 100 000 лева. Изчезнали с малка кола с тъмен цвят. Бързо неутрализираният шофьор не е бил сам, колегите му били вътре в офиса, пише БГНЕС.

Предната вечер пък бяха откраднати 33 559 лв. от банков клон на Общинска банка в Бургас. Трима маскирани успяха да проникнат в клона, след като отключили вратата на сервизно помещение, установиха разследващите полицейски служители. Нападателите оставили непокътнати три торби с монети, но отнели частта от дневния оборот на общинска фирма-превозвач.

Отзовалите се на място служители от частната охранителна фирма открили в банковото помещение 55-годишния си колега, завързан за стол. Мъжът заел поста във вечерните часове, след приключване на работния ден, когато бил изненадан от нападателите и неутрализиран без използването на сила. Той не е получил сериозни наранявания от инцидента.

Процесуално-следствените действия от служители на сектор "Криминална полиция" при ОДМВР–Бургас и Първо РУП–Бургас продължават.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com