Законът за застрояване на София първо ще мине през общинския съвет

2939
Законът за застрояване на София първо ще мине през общинския съвет
Снимка: БСП

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов поиска Законът за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО) да мине на обсъждане и в комисиите на СОС преди да влезе на първо четене в Народното събрание.

Това стана преди да започне редовната сесия в СО в четвъртък.

Кметицата на "Младост" не посмя да каже в прав текст, че е против голям комплекс

Разписали сме само документи и споразумения, изготвени на много по-високо място. Така кметицата на „Младост” Десислава Иван...

Предложението на лидера на БСП - София беше прието от председателя на СОС Елен Герджиков, който обеща да предприеме съответните действия, за да може законопроектът да влезе за обсъждане в комисиите към Столичния общински съвет.

"Законопроектът вече е входиран в Народното събрание и предстои да бъде разглеждан от комисиите там преди да бъде гласуван на първо четене. Моето предложение е този законопроект да бъде разгледан и от комисиите в Столичния общински съвет, каза Калоян Паргов.

"В последните години София стана арена на сблъсъци заради различни инвестиционни намерения в строителството. Това е само една от причините за изключителната важност на ЗУЗСО за бъдещето на София. Този законопроект касае пряко нашата работа и ние трябва да се запознаем с него, да видим какво предлага и да направим предложения и допълнения, ако се налага. ЗУЗСО трябва да бъде в полза на софиянци, с него сме длъжни да покажем добра воля и загриженост за гражданите на столицата", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София