Започва голямото прибиране след почивните дни

548
Започва голямото прибиране след почивните дни
Снимка: БГНЕС

На 25 септември между 14 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за прибиращите се след четири почивни дни около деня на независимостта на България - 22 септември.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, съобщиха от АПИ.

Ограничението за камионите над 12 т е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: Автомагистралите; път I-1 Видин - Ботевград; път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата“; път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“; път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Нови тапи към Околовръстното на София при бул. „Ботевградско шосе“

Затварят участъци от бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Ботевградско шосе“ в София за месец заради ремонтни дейности...

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност утре на път I-1 (Е-79) ще се обособят две ленти в посока София, за времето от 10:00 ч. до 16:30 ч.По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

На виадукт „Елешница“ при 15-ти километър на АМ „Хемус“ - в момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се прехвърля в платното за София. Утре ще се обособят две ленти за пътуващите към София и една лента за посока Варна от 10:00 ч. до 10:00 ч. на 26 септември /понеделник/.

Извършват се ремонтни дейности и на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София.

Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонта на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 от 215-ти км до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Този маршрут е с 2 км по-дълъг и с около 7-10 минути по-бавен. Той обаче може да се окаже и по-бърз. Сравнение: по АМ „Хемус“ са 22 км, минават се за около 17 минути. Алтернативното трасе – 22 км, за около 24 минути. Поради ремонтни дейности на виадуктите при км 41+160 и км 41+400, преди тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“ движението се осъществява двупосочно в платното за София. Утре от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Варна.

Няма колони от изчакващи автомобили на ГКПП Кулата и Маказа

Обичайно интензивен продължава да е трафикът през ГКПП Кулата и Маказа на българо-гръцката граница. Няма колони от изчакващи автомобили...

При изхода на София се извършва ремонт на пътен надлез „Яна“ над АМ „Хемус. От 18 ч. днес до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ движението по АМ „Хемус“ ще се извършва без затруднение по двете пътни платна. От 14 ч. на 22 септември /четвъртък/ до 18 ч. на 24 септември /събота/ и след 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще бъде затворено за движение платното в посока Варна и трафикът ще се прехвърли двупосочно в платното за София.

Извършва се ремонт на пътни връзки и съоръжения при км 126+270 на пътен възел „Север“ на АМ „Тракия“ при пресичането с път II-64 Пловдив-Карлово и на моста над р. Пясъчник при км 127+047. Ограничено е движението по платното за Бургас от км 126 до км 127 на АМ „Тракия“, като движението е пренасочено двупосочно в платното за София. На пътния възел е спряно движението по пътните връзки Карлово – Бургас и София – Пловдив, като е осигурено преминаването по останалите отбивки. Пътуващите от Карлово до Бургас е необходимо да продължат по път ІІ-64 до началото на гр. Пловдив, където трябва да направят обратен завой и да се качат на магистралата по пътната връзка в посока Пловдив-Бургас. Пътуващите за Пловдив могат са използват пътен възел „Запад” при км 119 и при пътен възел „Изток” при км 133.

Поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при км 15+940 и км 20+840 в платното за София на АМ „Тракия“ движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В неделя - 25 септември от 10 ч. до 10 ч. на 26 септември /понеделник/ ще се обособят две ленти за движение в посока София и една лента в посока Бургас.

Ограничено е движението в платното за Бургас в участъка от км 134+196 до км 139+823 на АМ „Тракия“, поради ремонт на моста над р. Стряма при км 136+950, като движението се извършва двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в неделя – 25 септември ще се спре обрушването на откосите на път I-1 София-Кулата при Кресненското дефиле.

На път II-86 Асеновград-Смолян няма да се спира монтажът на мрежи. На местата където се извършват ремонтни дейности ще има сигналисти, които ще пропускат движението. Напомняме, че движението през първият тунел между Асеновград и Бачково /при км 32+423/ се регулира със светофарна уредба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com