Златанова: България може да бъде сред последните в ЕС по усвояване на средства

10570
Златанова: България може да бъде сред последните в ЕС по усвояване на средства

България е застрашена да бъде сред последните в Евросъюза по усвояване на средства от сегашния евробюджет, заяви в Брюксел вицепремиерът и министър на правосъдието и еврофондовете Зинаида Златанова.

В интервю за БНР тя уточни, че заради натрупани проблеми с планирането на бъдещите разходи, спешно трябва да защитаваме и парите, които очакваме за периода от 2014-а до 2020-а година: "Ние трябва да бъдем много сериозно подготвени, с обосновка, къде ще ги инвестираме. За съжаление няма никакво приоритетизиране, което аз да наследя. Няма никаква стратегическа посока, която да е зададена в миналите две, три години.

Няма базови визии в сектори като например здравеопазване, образование, на които ние да стъпим и върху които да убедим Брюксел, че тези средства ще бъдат инвестирани правилно. Тоест, индикативно ние имаме сума, но тази сума трябва да бъде защитена сега тепърва в мълниеносни срокове", каза тя.

В другия си ресор - правосъдие, Зинаида Златанова не очаква проблеми заради това, че няма стаж в системата. Тя обясни, че това не е изключение в Европейския съюз, и добави: "Мисля, че досега не сме имали наистина министър на правосъдието в последните 20 години, който няма в някакъв етап от кариерата си и магистратски стаж.

Загорка взе наградата "Зелен бизнес" на МОСВ

На официална церемония в Световния ден на околната среда бяха връчени призовете „Зелен Бизнес“, в рамките на националната к...

За същото това време, за съжаление в последните 20 години, съдебната система не напредна и не се модернизира достатъчно. Ще спра дотук дипломатично, съпоставяйки само тези два факта".

 

 

 

Наши ученици посетиха НАСА

Юлия Маркова и Никола Димов – победители от Trends of Tomorrow 2012 взеха участие в конференция на НАСА. Те посетиха младежката с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com