Змии налазиха страната, влизат в коли и къщи

12066
Змии налазиха страната, влизат в коли и къщи

Змии рязко изпълзяха на много места в страната през последните дни. Със затоплянето на времето след обилните дъждове различни видове смоци и водни змии стряскат хората в градовете и селата.

Пожарникарите все по-често се отзовават на сигнали за влечугите, които се крият в коли, дворове и къщи. Животните изпълзяват по видими места заради повишаването на температурите и влажното време, като експертите очакват популациите да стават все по-големи с настъпването на горещините. Те предупреждават, че тези змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

Змийска отрова спира кръвта

Учените от университета Райс (САЩ) разработиха гел на основата на змийска отрова, способен бързо да спира кръвоизлив. Основа на препар...

През почивните дни само във Великотърновско спасителните екипи са се отзовали на три повиквания заради смокове, налазили автомобили. Едната от змиите била свита в кухина под бронята, друга пък изпълзяла от бурените в двора на местната болница и се вмъкнала във возилото.

Огромен смок е бил хванат и в подлез в Полски Тръмбеж. Множество са и подадените сигнали за набези от влечуги в плевенско и хасковско. Местните разказаха пред "Труд", че забелязват и рязко увеличение на популациите на таралежи, които често се промъкват в дворовете и ловят змиите.

Жители на някои софийски села също споделят, че водните змии и смоковете са все по-често срещана гледка след дъждовете. Влечугите са плъзнали и в Смолянско, както и в Бургас, най-вече около занемарения стадион "Черноморец", оплакват се местните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com