2026 са хората под карантина в област Бургас

9608
2026 са хората под карантина в област Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

За последното денонощие в Бургас са потвърдени още три случая с носители на коронавирус. 920 души са под карантина на територията на общината, 2026 на територията на областта.

На редовния брифинг на Общинския кризисен щаб д-р Георги Паздеров директор на РЗИ каза:

„Към днешна дата болните с доказана CoViD-19 инфекция в областта са 10. Новооткритите случаи от вчера са на 3-годишно, 8-годишно дете и 22-годишна жена, която е пристигнала от Англия. Всички със съмнение за заболяване бяха изследвани за коронавирус. Само тя е положителна. Днес остават още 5 проби да се направят и тъй като те, вече освен карантинни, са и контактни, в края на карантинния период също ще бъдат повторени при тях тестовете. Тя се е самоограничила и няма нейни контактни лица“. Тримата новозаразени са в дома са в добро състояние. Няма неиздирени лица, контактни на заразения по-рано лекар.

Д-р Паздеров добави, че общината продължава да зарежда със защитни средства и облекла всички лечебни заведения, без оглед на това чия собственост са. Има доставени и 10 тона спирт, които се разпределят на същия принцип. От лечебната мрежа са поискани нужните реанимационни апарати, респиратори, инжектомати, монитори, както и сонди.

Контейнерите за смет в Бургас, които пречат на движението, ще бъдат преместени

Жители на Бургас са изразили своята загриженост относно по-големите габарити на новите съдове за смесени битови отпадъци. Според тях до...

Кметът Димитър Николов съобщи, че до 12 април се удължава срокът за безплатно паркиране в синята зона на града. Той призова жителите на кварталите да търсят кметските наместници за съдействие при получаване на флакони с дезинфектант с които да се обработват общите площи в многофамилни жилищни сгради.

След разговор със строителни фирми, които имат служебни отношения с Община Бургас, е поет ангажимент да осигурят нови работни места, с цел да поемат част от хората, които в момента са безработни. Засега са заявени 70 свободни места.

Старши комисар Радослав Сотиров, ОД на МВР допълни ситуацията в града:“Значителен спад на престъпността се забелязва. Разпоредил съм на служителите на дирекцията да проверяват и всички търговски обекти, които са включени в забранителната заповед, считано до 12 април. В тази връзка продължава контрола върху лицата, поставени под карантина, включително и през уикенда. И вчера имаме установени лица, които не спазват карантината си, включително и едно заведение, чийто собственик си е позволил да го отвори. Случаят е предаден на Районна прокуратура - Бургас. Молбата ми към всички жители на града и областта е да си останат у дома“.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 27 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас