X
 
 

Без пластмаса на остров Света Анастасия през лятото

2650 0
Без пластмаса на остров Света Анастасия през лятото
Снимка: община Бургас
Остров Света Анастасия става част от кампанията, която се бори срещу пластмасата изхвърлена в морето. На първи юни всеки, който иска да се включи в еко инициативата, може да посети острова.

От клуб "Приятели на морето" обещават да почистят водите около острова и да предложат на посетителите пресни миди изпечeни по на-стария начин – на тенекия.

По-скъп билет за корабчето, което води до остров "Св. Анастасия"

Билетът за корабчето, което води до остров "Св. Анастасия", ще стане по-скъп. Решението беше взето от общинските съветници на последнат...

През цялото лято всички храни и напитки, които ще се предлагат на Света Анастасия ще бъдат в чаши и чинии от хартия или други лесно разградими материали. Използването на пластмасови изделия ще бъде сведено до минимум.

Освен еко програма организаторите на проявата приканват присъстващите да посетят музея и изложбите, които са експонирани там - "Животните на Черно море" и "Скритите тайните на Черно море" .

Програмата за деня включва още, участие на група Stiff Bones", програмата "Щурата лаборатория", Детска работилничка за рисуване върху мидени черупки, лекция на тема "Бургас рециклира", конкурс за детска рисунка на тема "Островът и чистото море" и други.

Над 1900 души честват имен ден днес в Бургаско

1934 души от област Бургас имат имен ден днес. Информацията съобщиха от териториалната дирекция на ГРАО. Припомняме ви, че днес чествам...

Кораб "Анастасия", който води до острова отпътува от Магазия 1 на Пристанище Бургас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално