Безплатни изследвания за хепатит в Бургаска област

9975
Безплатни изследвания за хепатит в Бургаска област
Снимка: Thinkstock

Скрининговите акции за безплатни изследвания за хепатит организирани от Фондация „Христо Гешов “ продължават. Пет града в Бургаска област ще бъдат изследвани за коварния вирус – Айтос, Приморско, Поморие, Бургас и с. Ново Паничарево.

Това е поредната акция, която организират от фондацията на хепатитно болния Христо Гешов, който стана и лице на кампанията за борба с хепатита.

Звезден концерт във Велико Търново бори хепатита

Под звездите в летния театър във Велико Търново ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа на Национална информационна кампания &...

„Акциите са част от кампанията, която казва НЕ на хепатита и носи името „Хепатитът до мен“. Те бяха подкрепени от общините по населени места, както и от фирма Щрабаг ЕАД, които подадоха ръка за закупуване на скрининговите тестове. Радваме се, че има такива фирми, които помагат, както ище срещнахме пълна подкрепа от ръководството на общините.  “ – каза Христо Гешов.

Безплатните изследвания ще започнат към края на септември, като във всеки град ще бъдат изследвани максимален брой хора. Лекарския екип ще консултира жителите на населените места как да се предпазят от коварния вирус и съответно ще насочават пациенти дали полоителен резултат към лекари и болници . На всички желаещи щ им бъдат предоставяни и печатни информационни материли за заболяването.

Изседването не е със записване на часове. Капка кръв от пръста е необходима на теста да отчете дали сте носител на вируса уточниха от организацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com