X
 
 

Бизнес форум стимулира италианските инвестиции в България

836 0
photo of Бизнес форум стимулира италианските инвестиции в България
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Българо-италианският бизнес форум, който се проведе в Бургас, завърши с подписване на меморандум. Той е за сътрудничество и инвестиции между двете държави.
Стамен Стамов, изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк в Бургас, постави подписа си под меморандум за сътрудничество за стимулиране  на италианските инвестиции у нас със CONF Индустрия България. Това е частна организация на бизнеса в Италия, част от така наречената Система Италия, които подпомага италианския бизнес в България.

Специален гост на събитието беше Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в България. Пред бизнесмените той каза: „Този тип срещи позволяват хората да се запознаят помежду си, а също така, с населеното място и инфраструктурата, които са много важни“.

От Община Бургас на срещата присъства зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев: “Бургас е познат в Италия. От 140 години двете държави имат дипломатически взимоотношения. Известният архитект Тоскани е създал много красиви сгради в нашия град. Няколко големи италиански компании са добре познати на бургазлии. В момента на територията на Община Бургас, според регистрацията си в Търговския регистър, работят 73 фирми с италианско участие. Те са основно в областта на услугите. Стремим се да разширим интереса им. Добър пример са трите компании, които са закупили терени и инвестират в Индустриалната зона в Българово“.
Форумът изпълни основната си цел да даде път на  
добрите практики и възможности за инвестиции, съвместна работа и партньорство между двете държави, в частност в Бургаски регион.

Представени бяха възможностите и начините, по които да се осъществят нови инвестиции, които ще подпомогнат бизнеса и ще създадат работни места.

Дискутирани бяха възможностите за съвместна работа и
партньорство в областта на производството на машини, мебели, търговията, хранително-вкусовата промишленост, както и начините да се привлекат повече туристи от двете държави.

Във форума взеха участие италиански предприемачи и
инвеститори с интерес към бизнес начинания в България и Южният регион. Българо-Италианският бизнес форум е организиран от Индустриален Логистичен парк Бургас, Списание ENTERPRISE и Конфиндустрия България с официалното партньорство на КРИБ-Бургас и под патронажа на Община Бургас. По данни на Министерство на икономиката Италия е един от водещите търговско-икономически партньори на България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители