X
 
 

Бизнесмен от Айтос отива на съд заради неплатени данъци от близо половин милион лева

3084 0
photo of Бизнесмен от Айтос отива на съд заради неплатени данъци от близо половин милион лева
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Бургаската Окръжна прокуратура предаде на съд Стоян Колев от Айтос. Той е обвинен в избягване плащането на данъчни задължения на стойност около 5 000 лева.

Това е станало за времето от 2012 до 2014 година в качеството му на едноличен търговец с търговско дружество. В три отделни месечни справки Стоян Колев е подал неистински декларации, които се изискват по закон.

Другото обвинение към бизнесмена е, че в качеството си на едноличен търговец с търговско дружество, избегнал плащането на данъчни задължения на стойност 346 023 лева. Това е станали чрез извършване на сделки със свързани лица. Като работодател на Д.Й. – работник, заемащ длъжността „продавачи в магазини и демонстратори“, като й продал недвижими имоти - един апартамент , търговски обект и два магазина в Карнобат.


Стоян Колев е получил обвинение и поради факта, че пред нотариус е потвърдил неистина в 14 писмени декларации за удостоверяване на истинността на някой обстоятелства – че има непогасени, подлежащи на принудително изпълнение, задължения за данъци мита и задължителни осигурителни вноски.

Окръженият съд ще гледа делото на 15 октомври.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители