Бургас изгражда детска болница

4508
Бургас изгражда детска болница
Снимка: Община Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова подписаха днес споразумение за изграждане на модерна детска болница в морския град. Документът позволява да започне реалното планиране на дейностите за изграждане на специализираното лечебно заведение.

"Партньорството между Община Бургас и Европейска инвестиционна банка ще ни помогне за осигуряване на инвестиции в основен за развитието на общината сектор - детското здравеопазване. Изграждането на детска болница, която ще подобри грижите за децата, е важно не само за Бургас, но и за целия Югоизточен регион. Тя ще позволи на медицинските специалисти да помагат на децата с различни медицински проблеми и ще елиминира риска от транспортирането им до болници в София. Здравното заведение ще бъде в тясна връзка с Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златарев", което ще превърне Бургас в център на качествено и ефективно медицинско образование и наука. С подкрепата си за нашия проект Европейската инвестиционна банка доказа за пореден път ролята си на двигател на прогреса в общностите", сподели по време на подписването кметът Димитър Николов.

Той допълни още, че близо до болницата ще бъде осигурен общински терен за построяване на жилища за лекари и медицински специалисти, които работят в бъдещата детска болница. В процеса на строителството ще бъдат въвлечени като възможност за дуално обучение ученици от бургаски училища с различни професионални специалности като геодезисти, електро техници, програмисти и други.

14 скулптори ще бъдат представени на поредното издание на Пясъчния фестивал в Бургас

Щури, смешни страшни. Приказни герои." е озаглавено 13-то издание на атрактивния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас. Скулптурите са...

Община Бургас ще осигури и програма за всички, които искат да придобият специализация в сферата на детските заболявания и педиатрията.

Обектът има стратегическо значение за българското здравеопазване и затова услугите на Европейската инвестиционна банка ще се предоставят безплатно на Община Бургас. Срокът на дейностите е 24 месеца от сключване на договора.

Подписването на споразумение между Община Бургас и Европейската инвестиционна банка представлява втората важна стъпка към реализирането на проекта за изграждане на Специализирана детска болница, след като в началото на годината стартира процедурата по промяна на устройствения план на ж.к. "Зорница", с който се отрежда терен за изграждането й. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ-Бургас, за да може бъдещата детска болница да има топла връзка с УМБАЛ-а и да ползва целия й ресурс.

Специализираната детска болница ще има отделения по педиатрия, пулмология, гастроентерология, ендокринология, офталмология, ушно-носно-гърлени болести, алергология, дерматология, рехабилитационна медицина, анестезиология, интензивно лечение, образна диагностика, клинична лаборатория, микробиология, спешна медицина. В тях ще се осъществява диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси, рехабилитация, консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение, диспансеризация, учебна и научна дейност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас