Бургас: Кметът предлага ремонт на медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

2684
Бургас: Кметът предлага ремонт на медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве
Снимка: община Бургас

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет - Бургас.

Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински лечебни заведения, да бъдат подадени за финансиране към Фонд "Условия на труд". Последният е създаден да финансира дейности за подобряване на микроклимата и средата на труд в обекти с национално и регионално значение, като реконструкция на обекти, модернизиране на технологии и съоръжения, усъвършенстване системата за предотвратяване на рискове на работното място, подобряване на санитарно-хигиенните условия и други.

Започна реставрацията на знакова 120-годишна сграда в Бургас

Започна ремонт на знакова бургаска сграда, построена и въведена в експлоатация през 1901-ва година. Адресът й е ул. "Момина сълза" №2. ...

В докладната записка на кмета се казва още, че в Бургас има осем общински лечебни заведения, всяко едно от тях с различна необходимост от подобряване на условията на труд. След направен анализ на факторите на средата в тях, са подготвени първите проекти за три общински лечебни заведения - Център за психично здраве "Проф. д-р Иван Темков", Диагностично-консултативен център I и Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания.

За 65 години от създаването си, Центърът за психично здраве в Бургас не е преустановявал дейност. Към настоящия момент ЦПЗ-Бургас е единствената структура на територията на област Бургас, обслужваща 13 общини с население 442 000 души. Центърът разполага с 66 болнични стаи и още 55 кабинети за лекари, специалисти по здравни грижи, социални работници, психолози и други. С цел осигуряване на отоплението на сградата и подобряване микроклимата е необходимо да се направи ремонт на отоплителната инсталация в Центъра, като се подмени остарелия и амортизиран с нов водогреен котел.

Ремонт ще бъде извършен и в лечебните кабинети, лаборатории и манипулационни на най-голямата структура за извънболнична медицинска помощ в Бургас - Диагностично-консултативен център І. През 2020 година сградата на ДКЦ I бе обновена, но от ремонт се нуждаят още осветлението и вътрешните помещения - микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните. В медицинския център работят 39 лекари от различни специалности, които извършват диагностика, лечение и профилактика на остри и хронични заболявания.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, което осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза и извършва пълен цикъл на диагноза, лечение и продължително наблюдение на болни с белодробна патология. От подобряване условията на труд там се нуждаят и Консултативно-диагностичният блок, и Стационарният блок. В болничното заведение има нужда от пребоядисване на стени и тавани, подмяна на подови настилки с нови с антибактериално покритие, нова дограма, смяна на електрическата инсталация и ново осветление. От ремонт и полагане на антибактериално покритие по стени се нуждаят общо 30 болнични стаи и стълбището.

От днес Община Бургас предлага 137 електронни административни услуги

От днес Община Бургас предлага вече 137 форми за електронни административни услуги. Достъпни са през Единния модел за заявяване, заплащ...

Това са първите общински лечебни заведения, за които администрацията вече има подготвени проекти и при одобрение от местния парламент, могат да стартират реалните ремонтни дейности. След това Община Бургас ще продължи да работи по изготвяне на проектни предложения и за останалите лечебни заведения, според конкретните им нужди, с цел подобряване на условията на труд и лечение в тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас