Бургас забранява шумните ромски сватби

30037
Бургас забранява шумните ромски сватби
Снимка: Getty Images / Guliver

Шумните ромски сватби, които продължават поне три дни, ще бъдат забранени в Бургас. Общински съветници от ГЕРБ вече са подготвили докладна, която ще внесат за обсъждане и гласуване още следващия месец. Те настояват да бъде променена наредбата за опазване на обществения ред в Бургас в частта, която касае сватбени и други семейни тържества.

Целта е да се въведе забрана за шумните тържества на открито, които тероризират от край време жителите на морския град, предаде Стандарт нюз.

Глобиха с 3 хил. евро френски депутат заради обида срещу роми

Френски съд глоби депутат с 3000 евро, заради думите му, че Адолф Хитлер "може би не е убил достатъчно" цигани. Думите му бяха отправен...

Общинарите обясниха, че са решили да предприемат кардинални действия, защото през последните години броят на жалбите се е увеличил драстично. Най-голям е терорът в комплекс "Меден рудник". Сватбите там от незапомнени времена се правят на открито между блоковете. Жителите нямат покой от тридневните сватбарски купони.

"Не знам дали някой може да си представи какво е да не можеш да мигнеш в продължение на 72 часа - цели три денонощия. Това е някакъв ад. От години живеем така. Тъкмо свърши едната сватба и разчистят поляната, и на следващия ден започва следващата", жалват се жители на "Меден рудник". ГЕРБ има мнозинство в местния парламент и е почти сигурно, че ветото над ромските сватби ще стане факт съвсем скоро.

Жителите на "Меден рудник" определиха забраната като "ад под небето". 54-годишният Аслан Мехмед обяви, че със събратята му ще събират подписка срещу евентуалното решение.

 

Роми се учат на здравословно хранене

Сдружение "Знание" насърчава ромите в Ловешко за здравословно хранене и начин на живот - чрез проект "Хранителна кесия", финансиран от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com