Бургаската болница изследва безплатно кръвна захар

1028
Бургаската болница изследва безплатно кръвна захар
Снимка: МБАЛ Бургас

Кампанията е предназначена за хора, които нямат поставена диагноза диабет. Повод за скрининга е наближаващят Световен ден за борба с диабета – 14 ноември. Хроничното заболяване става все по-разпространено. 40% от хората не знаят, че имат диабет, а ранната диагностика предотвратява сериозни усложнения, обяснява инициаторът на кампанията – д-р Стефка Стефанова, специалист-ендокринолог.

От 8 ноември всеки вторник и четвъртък до края на месец ноември хора от рискови групи могат да измерят безплатно кръвната си захар и да се консултират с ендокринолог. Хората със завишени показатели ще бъдат насочени за допълнително безплатно изследване.

Ще измерват безплатно кръвна захар във ВМА

На 26.03.2018 г., от 10.00-13.00 часа, във фоайето на поликлиниката на ВМА специалисти от Клиника по ендокринология и болести на обмяна...

За участие в кампанията е задължително записването на тел. 0879 545082 и 056 816454 -регистратура на МЦ „Св. Николай Чудотворец“. Записванията се извършват всеки делничен ден от 11 до 13 часа, до изчерпване на часовете.

Основните  рискови фактори за развитие на захарен диабет са наднормено тегло и наследственост.  Определящо значение има също начинът на живот – хранене, намалена физическа активност, стресът . Симптомите, при които трябва задължително да се посети ендокринолог, са непрестанна силна жажда, често уриниране, загуба на тегло, силно чувство на глад, спадане на тегло и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com