Голям брой застъпници и обичайна активност на изборите за местна власт в Бургас

2185
Голям брой застъпници и обичайна активност на изборите за местна власт в Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Спокойно и без инциденти преминава изборният ден в Бургас, показа репортерска проверка на Actualno.com в Професионалната гимназия по транспорт в града. Това сочи и информацията от РИК.

По данни на комисията избирателната активност в първите четири часа на деня е около 5 %. „Денят започна нормално, отворихме точно в седем часа и вече имаше хора. Аз участвам в изборни комисии от 1990 година Това което ми направи впечатление на тези избори е големият брой застъпници. Преди са били по 5-6 души, а днес до сега, съм записала 11 човека. По желание на един от тях започнахме да сгъваме бюлетините на четири, за да е сигурно, че не се вижда за коя партия е гласувано. За мен няма никакво значение кой на коя партия е застъпник. Тук ние вече сме безпартийни и това казах на колегите от комисията. Важното е изборите да бъдат честни“, заяви за Actualno.com Невена Иванова, председател на избирателна секция.

Спокойно протича изборният ден в Старозагорска област

Спокойно и без нарушения започна изборният ден в Стара Загора. Жителите на общината гласуват в 208 секции, от които 149 са в града, а 5...

Избиратели с увредeно зрение или двигателни проблеми могат да използват специализиран транспорт до съответната секция, като използват услугата на общинския превозвач "Бургасбус" - „Позвъни и се вози“ .Това може да стане с предварително записване на телефоните на Транспортната къща на улица "Александровска" или на място. Услугата се извършва на цената на билет за градски транспорт.

В Бургаска област избирателната активност е 8.49%, според първите официални данни за деня. Имащите право на глас са 353 078 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com