X
 
 

Истината за пътния инцидент с поета Недялко Йорданов според Апелативна прокуратура Бургас

4683 0
Истината за пътния инцидент с поета Недялко Йорданов според Апелативна прокуратура Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
От Апелативна прокуратура Бургас направиха разяснение по повод материал в информационна агенция „ПИК“. Статията е озаглавена „Поетът Недялко Йорданов: Как на 80 години с 4 операции, станах обвиняем. С мярка „подписка“ и забрана да напускам града“. Инцидентът е станал на 26.03.2019 година в Бургас.

Недялко Йорданов е обвинен, че на кръстовището на булевард „Демокрация” и улица „Ген. Гурко”, регулирано с работеща светофарна уредба и пешеходна пътека, при управление на лек автомобила, нарушава правилата за движение. Той е привлечен към наказателна отговорност и обвинен в причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец. Инцидентът е настъпил в резултат от пътнотранспортно произшествие, допуснато на пешеходна пътека. Установено е, че пешеходецът е пресичал пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека на булевард „Демокрация“, като движението му е извършено на зелен светофар за пешеходци.

Уникални кадри и факти за живота на художника Георги Баев в премиерен филм

Филм на поета Недялко Йорданов, посветен на художника Георги Баев, ще може да види тази вечер публиката в Бургас. Заглавието на лентата...

На основание чл. 60 от НПК, спрямо Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Тя е най – леката, предвидена в НК и не налага забрана обвиняемият да напуска местоживеенето си.

Обвиняемият е дал подробни обяснения в присъствието на упълномощен от него защитник. Заявил е, че не желае материалите по разследването да му бъдат предявени. Защитникът е направил искане за преквалификация на престъплението по чл.343а от НК, тъй като обвиняемият е оказал помощ на пострадалия .

Желание да се прекрати досъдебното производство е изразил и пострадалият К.И. Мъжът е заявил. че няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу Недялко Йорданов.

Въпреки заявената воля за прекратяване на досъдебното производство, изразена от пострадалия и Недялко Йорданов Районна прокуратура Бургас е оставила искането без разглеждане. В постановление на наблюдаващия прокурор, изготвено на 04.11.2019 година, е посочено, че деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност Недялко Йорданов е извършено на пешеходна пътека. Поради тази причина, законът не позволява прекратяване на наказателното производство по искане на пострадалия.

Недялко Йорданов представи филм в Бургас

Руският поет, писател и изпълнител на песни от грузински произход, Булат Окуджава не е забравен от публиката и от своите български прия...

Въпреки това наблюдаващият прокурор е изразил воля да назначи повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза. Това се прави изцяло в съответствие със закона, за да бъде извършено всестранно и обективно разследване, като така ще се защитят правата на пострадалото и обвиняемото лице.

От Районна прокуратура Бургас заявяват категоричната си позиция, че са действали при стриктно спазване на закона и смятат, че всякакви внушения, че това не е било сторено не отговарят на истината.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители