Изграждат паркинг за 70 автомобила в бургаския комплекс "Изгрев"

7218
Изграждат паркинг за 70 автомобила в бургаския комплекс "Изгрев"
Снимка: община Бургас

Стартира изпълнението на втори проект по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". До блок 9 в к-с "Изгрев" се изгражда паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители. Впоследствие ще се обнови алейната мрежа, ще се изградят подходи към входовете, ще се реализира озеленяване.

Обектът се намира в непосредствена близост до ул. "Петко Задгорски". В момента ВиК подменя старите тръби отдолу, после Общината ще положи нова настилка с тротоари отгоре.

Първият проект, стартиран по програмата "Моят град, моят квартал, моята улица", е в "Меден рудник" - бл.76 - 80. Повече за него можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/44973

Също като в "Меден рудник", проектът при блок 9 в "Изгрев" е сред първите, получили финансиране от Общината, заради изключителната активност и експедитивност при кандидатстването и пълното разбирателство между обитателите на сградата. Те единодушно пожелаха именно големия паркинг, чието строителство започна.

Община Бургас благодари на всички свои жители, които се обединиха и кандидатстваха по програмата след стартирането й през месец април миналата година. Създадена е база данни с над 100 предложения. Пазим документите ви и ще изпълняваме проектите един след друг спрямо възможностите на бюджета.

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517.

С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

"Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. При одобрен проект, примерно през настоящата 2020 г., за чието изпълнение финансовият ресурс не стигне, не е нужно да кандидатствате отново, а оставате записани за следваща възможност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Лодкостоянката в „Крайморие“ вече е най-модерното съоръжение за акостиране в региона (СНИМКИ)

Откраднаха кофи за боклук в Бургас, те обаче са с GPS

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас