Лазаров: ОДМВР - Бургас е с отлична оценка

11528
Лазаров: ОДМВР - Бургас е с отлична оценка
Снимка: БГНЕС

Оценката за работата на служителите от ОДМВР – Бургас през изминалата 2014 год. е положителна, обяви пред журналисти на нарочен брифинг днес главния секретар на МВР – Светлозар Лазаров.

В присъствието на Директора на Главна дирекция ”Охранителна полиция” – Тодор Гребенаров и Директорът на ОДМВР – Бургас Калоян Калоянов, главният секретар изведе приоритетите в дейността на бургаската полицейска структура за настоящата година, сред които са : активна работа в сферата на финансово-кредитната система и корупцията, увеличаване нивото на разкриваемостта при противозаконните отнемания на МПС и повишаване вниманието към проблемите в малките населени места.

Бъчварова заложи бомба със закъснител относно оставките на Лазаров и Писанчев

Реформаторският блок и Патриотичният фронт са отправили призив и искане за кадрови промени там, където органът за назначаване и взема...

Светлозар Лазаров заяви, че очаква по-голяма активност и в работата по противодействие на организираните престъпни групи по Южното Черноморие, отчитайки спецификата по местоположението на бургаската полицейска дирекция и степента й на натовареност през активния летен сезон.

Главният секретар подчерта, че се наблюдава ръст на тежките пътно-транспортни инциденти, регистрирани на територията на ОДМВР – Бургас, като завишение са и трите показатели – брой катастрофи, ранени и загинали граждани. Увеличение се отчита и в броя на осъществените противозаконни отнемания на МПС, като в сравнение с миналата година се наблюдава ръст в размер на 31 %. Повишение има и в броя на приключилите в срок досъдебни производства – 9 771 при 9 558 за 2013 година, в бързите полицейски производства – 902 при 857 за 2013 год. и незабавните досъдебни производства, които са 165 с 30 повече от изминалата година.

Според Светлозар Лазаров е необходимо да се набляга на бързите и незабавни производства, тъй като това довежда до намаляване остойностяването на процеса и освобождаване на човешки ресурс за работа по разкриване на по-тежки криминални престъпления. В заключение главния секретар оповести броя на новообразуваните досъдебни производства за 2014 година – 9 632 при 9781 за 2013 год., обяснявайки намалението с по-малкия броя регистрирани в ОДМВР – Бургас престъпления. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас