X
 
 

Монтираха светофар на натоварено кръстовище в Бургас

7268 2
Монтираха светофар на натоварено кръстовище в Бургас
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Бургаската улица „Ген. Гурко“ е в ремонт заради подмяна на водопроводна мрежа в тази част на града. Дейностите бяха съчетани с поставянето на светофар. От днес на кръстовището на улиците „Републиканска“ и „Ген.Гурко“ има нова светофарна уредба. С това решение на общината две дейности бяха извършени с един ремонт.

Actualno.com потърси за подробности относно новата светофарна уредба Иван Гюлев, който е началник отдел „Безопасност и организация на движението:„Да, вече има светофар на това кръстовище. Това стана с решение на Общински съвет Бургас и ние изпълняваме неговото решение. Той се изгради на база получени данни от критерий за определяне на такива места – светлинно регулирани кръстовища. Взето е решение на Общинския съвет и то беше включено в инвестиционната програма на общината и реализирано“.

Граждани ще участват в проверките за чистотата на въздуха в Бургас

Парадоксът, че много често уредите не отчитат замърсяването на въздуха, което бургазлии усещат, доведе до нова инициатива. Освен специа...

От направените проучванията е установено, че на мястото са ставали много пътнотранспортни произшествия. Кръстовището е близо до детска градина, което е причина сутрин и в следобедните часове, когато родителите водят или вземат децата си, струпването на автомобили да е по-голямо. Движението се нуждае от регулиране не само заради превозните средства, но и заради наличието на велоалея и голям поток от пешеходци. Кръстовището е близо до центъра на града, а движението по улиците и двете посоки е интензивно, като в него се включват участници от различни групи. Строително монтажните дейности по светофара са приключили успешно и до дни той ще бъде включен, за да е в помощ на трафика.

„Съвместихме ги двете неща, за да не копаем по два пъти“, добавя Иван Гюлев. За щастие на бургазлии, този път доброто взаимодействие между институциите, доведе до бърз ремонт и нова полезна придобивка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Бащицата Тиква изсипва пак едни пари в Бургас, защото както се е хвалил, щял да прави бургаския кмет свой наследник ! Та да бъде винаги подкрепян за милионите ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Браво! Гушнаха се едни пари. Светофарите натоварат още повече кръстовищата, а не ги разтоварват. След време ще се отчете като затруднение и същите които са го монтирали пак ще гушнат едни пари за да го премахнат. За да се изгради нещо смислено.
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)
Убити полицаи и голям пожар в Хонолулу (ВИДЕО)

Двама полицаи са били убити при изпълнение на служебния си дълг на остров Оаху, Хонолулу, съобщават CNN и The New York Times. По неофициална информация,...