Спецсъдът отново не успя да даде ход на делото "Сарафово"

1254
Спецсъдът отново не успя да даде ход на делото "Сарафово"
Снимка: БГНЕС

За пореден път Специализираният наказателен съд (СНС) не успя да даде ход по същество на делото за атентата на летище Сарафово. И този път причината беше, че не всички пострадали израелски граждани са били уведомени, че могат да се конституират като страни в процеса.

Освен заради липсата на връзка с част от пострадалите или наследниците на загиналите при атентата на летището в Бургас на 18 юли 2012 година, оказа се, че израелските граждани, декларирали, че искат да предявяват граждански искове по отношение на задочно подсъдимите Мелиад Фара и Хасан Хасан, не са уточнили какви точно са финансовите им претенции. Това, както и редовнотото призоваване на около още десетина души, трябва да стане до 31 май, за да може първото дело за тероризъм у нас да започне по същество. Заради трудностите около връзката с десетките пострадали и наследниците на петимата израелци, загинали при атентата, съдията по делото не изключи на следващ етап да има изнесено заседание в Израел, за да бъдат разпитани на място чуждите граждани. Това беше поискано от българския и израелския адвокат, които са наети да ги представляват в процеса. Тази възможност за прокурор Калина Чапкънова, която е ръководител на Бургаската окръжна прокуратура, е все още само хипотеза:

Делото за атентата в Сарафово отново не успя да започне

Специализираният наказателен съд за втори път не успя да даде ход на делото за атентата на летище Бургас в Сарафово. Причината и този п...

Това не е нещо официално. Просто беше декларирано желание от страна на адвоката, който представлява израелските граждани - израелският адвокат съвместно с българския, евентуално да съдейства. Съдът ще прецени дали е налице такава процесуална възможност. Становище от нас още не е изискано.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас