X
 
 

Съвременното морско наблюдение - най-сигурният начин за оцеляване в морето

383
photo of Съвременното морско наблюдение - най-сигурният начин за оцеляване в морето
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Проектът „Интегрирано българско морско наблюдение” e финансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство. Бюджетът му е 240 000 евро, като 190 000 от тях се осигуряват от ЕК, чрез фонда „Морско дело и рибарство“. Това каза изпълнителният директор на телна агенция "Морска администрация" - к.д.п. Живко Петров.

Основната цел на проекта, която e постигната в рамките на партньорството, е извършеното проучване за определяне на нуждите за подобряване на на морското наблюдение.

Еклектиката на Бургас в снимки

Бургас отдавна не е само море, въпреки че около него се върти всичко. Пейзажът е различен на всяка улица. Ето една малка част от него. ...

Чрез него могат да бъдат предотвратени много катастрофи и други инциденти в морето. Кораби и екипажи се спасяват благодарение на взаимодействието на отделните служби. Анализът на картината на корабоплаването помага много на всички в морето. Това обаче е осъществимо само чрез използването на различни технически средства, стана ясно от лекторите и коментарите на специалистите по време на заключителната конференция, която се проведе в Бургас.

Бъдещите възможности и последващите стъпки за развитие на концепцията CISE на национално ниво бяха представени от г-н Юлиян Марков, директор на дирекция „Морско дело и рибарство”, Министерството на земеделието, храните и горите.

Координатор на проекта е Изпълнителна агенция „Морска администрация”, с партньори: Главна дирекция „Гранична полиция”, Агенция „Митници”, Военноморските сили, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Мобилно приложение показва на бургазлии къде има свободни места за паркиране

Приложението се нарича "City Card BG" и е част от иновативна система за умно паркиране в централната градска част. То дава възможност в...

Изяснени са правните и техническите проблеми пред интегрирането на съществуващите национални системи за наблюдение на морските пространства на Република България. Наред с това са изготвени оценка на съществуващите системи за морско наблюдение в страната и проучване относно обмена на данни между изградените към момента системи. Резултати ще послужат като подготовка на бъдещ тестови обмен на информация между националните системи.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Бензинът не спира да поевтинява

За пореден ден цената на бензин А95 върви надолу и тенденцията е да продължава така, показват данните на специализираната платформа fue...

missing image
Въпросите, които Слави трябва да зададе ...

Тази седмица политическата буря в България едва ли ще се успокоява, по-скоро ще се разразява с по-голяма сила. Със сигурност масло в ог...