Съвременното морско наблюдение - най-сигурният начин за оцеляване в морето

965
Съвременното морско наблюдение - най-сигурният начин за оцеляване в морето
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Проектът „Интегрирано българско морско наблюдение” e финансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство. Бюджетът му е 240 000 евро, като 190 000 от тях се осигуряват от ЕК, чрез фонда „Морско дело и рибарство“. Това каза изпълнителният директор на телна агенция "Морска администрация" - к.д.п. Живко Петров.

Основната цел на проекта, която e постигната в рамките на партньорството, е извършеното проучване за определяне на нуждите за подобряване на на морското наблюдение.

Еклектиката на Бургас в снимки

Бургас отдавна не е само море, въпреки че около него се върти всичко. Пейзажът е различен на всяка улица. Ето една малка част от него. ...

Чрез него могат да бъдат предотвратени много катастрофи и други инциденти в морето. Кораби и екипажи се спасяват благодарение на взаимодействието на отделните служби. Анализът на картината на корабоплаването помага много на всички в морето. Това обаче е осъществимо само чрез използването на различни технически средства, стана ясно от лекторите и коментарите на специалистите по време на заключителната конференция, която се проведе в Бургас.

Бъдещите възможности и последващите стъпки за развитие на концепцията CISE на национално ниво бяха представени от г-н Юлиян Марков, директор на дирекция „Морско дело и рибарство”, Министерството на земеделието, храните и горите.

Координатор на проекта е Изпълнителна агенция „Морска администрация”, с партньори: Главна дирекция „Гранична полиция”, Агенция „Митници”, Военноморските сили, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Мобилно приложение показва на бургазлии къде има свободни места за паркиране

Приложението се нарича "City Card BG" и е част от иновативна система за умно паркиране в централната градска част. То дава възможност в...

Изяснени са правните и техническите проблеми пред интегрирането на съществуващите национални системи за наблюдение на морските пространства на Република България. Наред с това са изготвени оценка на съществуващите системи за морско наблюдение в страната и проучване относно обмена на данни между изградените към момента системи. Резултати ще послужат като подготовка на бъдещ тестови обмен на информация между националните системи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com