Вече можем да гласуваме за Созопол за "Европейска дестинация за 2017 г."

5485
Вече можем да гласуваме за Созопол за "Европейска дестинация за 2017 г."

Българският черноморски град с хилядолетна история Созопол е сред номинираните кандидати за „Европейска дестинация за 2017 г.”. Победителите ще се определят след онлайн гласуване, което от днес вече е в ход.

Всеки потребител на туристически услуги или симпатизант има възможност да даде своя глас на интернет платформата на European Best Destinations от 20 януари до 10 февруари 2017 г. за предпочитаната от него номинирана дестинация. Онлайн вотът ще продължи три седмици и приятелите на българския кандидат от цял свят ще могат да го подкрепят. Официалният адрес на страницата за гласуване е: www.vote.ebdest.in.

Созопол е номиниран за „Най-добра европейска дестинация за 2017”

Созопол е с номинация за „Най-добра европейска дестинация за 2017”. Тя е на Организацията European Best Destinations /Най-...

За „Европейска дестинация за 2017 г.” се състезават общо 20 града. Созопол мери сили с прочути конкуренти като Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

Престижният конкурс води началото си от 2009 г., като класацията се прави на принципа „от туриста за туриста”. В нея се състезават населени места, които са впечатлили пътешествениците с качеството на услугите, привлекателни места за отдих, забележителни исторически, културни и природни обекти. Гласуването се организира от European Best Destinations – организация, базирана в Брюксел и насърчаваща развитието на културата и туризма на континента.

В миналогодишната класация своя глас са дали около 40 млн. души, които са избирали също сред 20 дестинации. Сред популяризаторите на инициативата са още редица европейски служби по туризъм, професионалисти от туристическата индустрия, специализирани форуми и събития - туристически борси, конгреси, изложения, презентации и др., в които активно се включват кандидатите. Към гласуването могат да се присъединят туристи и потребители от цял свят, запазили добри впечатления от кандидатстващите райони.

European Best Destinations (EBD) е европейска организация със седалище в Брюксел, която се фокусира върху развитието и промотирането на културата и туризма в Европа. Тя работи в партньорство с EDEN мрежата и с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа. От 2009 г. EBD си партнира с туристическите представителства в цяла Европа и акцентира върху едни от водещите дестинации на стария континент на уебстраницата си и в социалните мрежи. Посетителите на официалния уебсайт на организацията надхвърлят 3 милиона души от всички точки на света. Там се публикуват снимки, видеа, панорамни разходки, пътеводители, както и полезни съвети. Последователите в социалните мрежи Facebook, Twitter, Google+, Pinterest са близо 100 хил. души. Дестинациите, отличени от European Best Destination, бележат среден ръст на посетителите от 15%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com