X
 
 

За четвърта поредна година жени ще играят футбол в Бургас

1129 0
За четвърта поредна година жени ще играят футбол в Бургас
Снимка: община Бургас
Женски футболен клуб "Бургас" организира Пролетен женски футболен турнир. Спортното състезание ще се проведе в Парк "Арена ОЗК" на 20 април.

Валентина Станкова е председател на Женски футболен клуб „Бургас“. Actualno.com се свърза с нея, за да научи подробности около атрактивното състезание:

Победителите от национален конкурс, посветен на спасяването на българските евреи, ще бъдат наградени в Бургас

И тази година Центърът за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“ в Бургас проведе литературен конкурс на тема „Койт...

„Основната цел на турнира е да се популяризира женският футбол. Той все още бавно стъпва в България. Идеята е да привлечем повече момичета и да покажем, че това не е само мъжка игра. Този спорт е много полезен за девойките, защото развива качества, като работа в екип, сработване със съотборниците, все неща, които куцат на младежите. Аз мисля, че съчетаваме социалната и спортната сфера. Развиват се умения да се съобразяваш с другия, да не си индивидуалист. Освен това девойките са хиперактивни, дори агресивни в днешно време и нека на терена да се разтоварят.“

Девет отбора, съставени от момичета, девойки и жени ще се състезават за купи и медали, които ще бъдат връчени от община Бургас. Отборите на младите тренират футбол към съответните клубове през цялата година. Отборите на жените са от Бургас, Варна и Монтана. В края на състезанието ще има няколко мача с тяхно участие. Те са аматьори, хора от различни професии, които в свободното си време играят футбол. Докато девойките са активно спортуващи ученици. В турнира ще участват и деца от Центрове за настаняване от семеен тип, които са част от бургаския клуб. Те тренират активно футбол от четири години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители