X
 
 

Задържаха голямо количество високорисково наркотично вещество

4518 2
Задържаха голямо количество високорисково наркотично вещество
Снимка: Окръжна прокуратура Бургас
Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Живко Д. Той е обвинен в притежаване с цел разпространение на високорисково наркотично вещество в имот в село Чукарка, общ. Айтос. В къщата са намерени над 6 килограма канабис. Подробности по разкриване на случая и повдигнатото обвинение съобщиха Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР – Бургас.

Старши комисар Сотиров обясни, че до къщата, в която са открити наркотичните вещества, е достигнато след проведени оперативно-издирвателни мероприятия. В последствие е задържано и обвиняемото лице. По думите на старши комисар Сотиров, в къщата са намерени над 6 килограма канабис, разделен на 22 000 дози, който по цени на свободния пазар възлиза на 300 000 лева. Откритият канабис е много високата честота на тетрахидроканабинол в него – 18 процента. Старши комисар Сотиров добави, че наркотичното вещество е било предвидено за разпространение на месния пазар.

Повдигнато е обвинение на 38-годишният мъж, който има предходни осъждания. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Прокурор Чинев каза, че предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 5000 лева до 20 000 лева. Той добави, че в къщата са открити още над 20 килограма суха тревна маса, която се обработва от експерти. Очаква се от нея също да остане евентуално около 6 килограма канабис. Така общото тегло на открит канабис ще бъде вероятно около 12 килограма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Актуално цъца финикийски знаци от Европейския социален фонд на Еврпейския съюз, за да цензурира и недопуска коментари в сайта ! И това ако не е мошеничество !
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Актуално цъца финикийски знаци от Европейския социален фонд на Еврпейския съюз, за да цензурира и недопуска коментари в сайта ! И това ако не е мошеничество !
Последно в Актуално