Как бивш банкер натрупа състояние от 19 млрд. долара от забавянето във веригите за доставки?

12665
Как бивш банкер натрупа състояние от 19 млрд. долара от забавянето във веригите за доставки?
Снимка: iStock

Джанлуиджи Апонте напуска работата си в сферата на финансите, за да се съсредоточи върху корабоплаването. Заради пандемията от COVID-19, предизвикала забавяне във веригите за доставки, цените на морския превоз на товари скочиха внушително. Така, вследствие на рекордното увеличение, той вече притежава едно от най-големите морски транспортни богатства в света.

Докато пандемията COVID-19 временно спря операциите в бизнеса с круизни линии на притежаваната от Апонте MSC Group, компанията се адаптира бързо към ситуацията, за да изгради най-големите контейнерни линии в света, пише Bloomberg.

Коя е най-добрата защита срещу инфлацията според милиардера Уорън Бъфет

Инфлацията е сковавала световната икономика, като всичко около нас поскъпва с бързи темпове – от горивата до хранителните стоки. ...

Това решение бе взето след като цените за презокеанско транспортиране на товари скочиха рекордно. Нетната състояние на Апонте се удвои до 19 млрд. долара, според данните на Bloomberg Billionaires Index.

Печалбите им не закъсняха“, казва Феликс Матес, анализатор на данни за морски товари в изследователската фирма VesselsValue. „MSC бяха много уверени в това, което правят“.

MSC е придобила повече от 150 кораба от началото на 2021 г., според VesselsValue, като размерът на общия флот на компанията е около 700 плавателни съда. Междувременно стойността на някои от най-старите му плавателни средства Panamax, наречени така заради мащаба си, който им позволява да преминават транзитно през Панамския канал, нарасна с почти 400%.

Този скок в оценката помогна за увеличението на печалбата в резултат на сделката. MSC се съгласи през април да купи транспортния и логистичен бизнес на Bollore SA в Африка за 5,7 млрд. евро. През януари MSC обедини усилията си с водещата германска авиокомпания Deutsche Lufthansa AG, за да кандидатства за ITA, наследник на Alitalia, някогашен символ на италианския блясък, който преди е струвал на италианското правителство милиарди евро спасителни помощи.

Криптовалутите създадоха нов супермилиардер

Изпълнителният директор на компания за криптовалути стана един от най-богатите хора в света. Чангпенг Жао, който управлява борсата за к...

Докато семейство Апонте се занимава с бизнеса с корабоплаване повече от три века, 81-годишният Джанлуиджи Апонте придобива първия си кораб през 1970 г., след като напуска работа в сферата на банковото дело. Оттогава фирмата се разширява към пристанищни терминали, като синът на Джанлуиджи Диего е президент на компанията, а дъщеря му Алекса е главен финансов директор.

Подобно на Апонте, други логистични милиардери също се стремят да се възползват от нарастващите тарифи на товари в резултат на пандемията. Клаус-Майкъл Кюне, германският индустриалец стоящ зад Kuehne + Nagel International AG, един от най-големите спедитори в Европа, удвои дела си в Deutsche Lufthansa миналия месец. През декември семейството, стоящо зад корабния гигант AP Moller-Maersk A/S, се насочи в друга посока и съгласи да закупи фирмата за производство на тестове и диагностика за COVID-19 Unilabs, за да разшири своя бизнес, достигайки и сферата на здравеопазването.

Още: Как въглищен магнат изкарва милиарди в свят, който се стреми да стане зелен?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:

Недостигът тласка цената на медта все по-близо до границата от 10 000 долара за тон

Китaйcĸитe ĸoмпaнии нaмaлиxa драстично дocтaвĸите нa мaшини и oбopyдвaнe зa Pycия

Цените на петрола поддържат курса заради опасенията за търсенето в САЩ

Еврото с нов завой спрямо долара

Законодателите на ЕС одобриха таван от 10 000 евро за плащане в брой

Къде са санкциите? Приходите на Русия от петрол и газ през април ще се удвоят

"Бундесбанк": Германия започва да излиза от кризата

Руски съд разпореди изземане на активи на JPMorgan Chase

В Русия продадоха активите на Hugo Boss

След обрата: Цените на петрола поддържат курса заради американските запаси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com