X
 
 

1 200 лв. заплата за социалните работници от догодина, обещава Русинова

16574 5
1 200 лв. заплата за социалните работници от догодина, обещава Русинова
Снимка: Община Русе
Социални работници ще получават заплата от 1 200 лева бруто. За целта държавата е предвидила 1 000 000 лева по нов компонент по процедура „Работа“. Идеята е да се осигурят и привлекат социални работници, като мярката ще обхваща студенти, завършващи специалност „Социални грижи“. Средствата ще бъдат осигурени от държавата по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Планирано е новата схема да заработи от началото на следващата година. Информацията бе съобщена от заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на семинар в КК Боровец.

Тя коментира, че в сектора за работа са нужни млади хора. По думите на Русинова, стратегията по привличането на студенти ще започне да функционира още през следващия месец, като в рамките на година ще им бъдат покривани възнагражденията. Предвижда се методът да обхване около 500 души. Планирано е Министерството на труда и социалната политика да стимулира и вече действащите социални работници. Идеята е да бъдат субсидирани месечните им възнаграждения, като към тях се добави по половин минимална работна заплата. Това ще е в продължение на шест месеца.

Социални работници влизат в детските градини и училищата

"В детските градини и в училищата трябва да влязат и социални специалисти. Това каза председателят на Държавната агенция за закрила на ...

Междувременно по време на визитата си в град Елена министър Бисер Петков обяви, че се предлага 15% увеличение на заплатите на социалните работници от следващата година. Той призна, работата в сферата не е лесна и поради ниските възнаграждения за сметка на голямото натоварване, в системата има текучество на кадри.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • My flat was £161,950 in 2007 – now I'm offered just £28,000 5 My flat was £161,950 in 2007 – now I'm offered just £28,000 преди 3 седмици Профил на трол?
  с 1200 към нови хоризонти !
 • реалноста си е такава че руси къдрави 4 реалноста си е такава че руси къдрави преди 3 седмици Профил на трол?
  дуркини да обяснат на мръсните още продумващи друго кога как и в какъв временен диапазон да се измие тялото , ръце , косматите части на тяло . Под прикритие , разбира се , щом програмата си е такава , какво друго тогава ?
 • 1-та и вторична хигиена в гетата 3 1-та и вторична хигиена в гетата преди 3 седмици Профил на трол?
  подлежи ли на коментара ? Само че , за ЕФ16 имаме пари , за катранен запун и подобни неща-вещества ... нямаме целенасочено обучен персонал от Кембридж , ЛаПастьор , ЕмИйТи Масаджусетс . Направо , да се коментира това в пвече ?
 • Marie Antoianette Louis 16 казала : 2 Marie Antoianette Louis 16 казала : преди 3 седмици Профил на трол?
  Пасти вместо Хляб ! И е била съвсем точна в течения на нещата . Мануфактурно нямало да е е било сложно нахранването на населението вместо с едно с другото . Но чиновниците или както ние ги наричаме сега магистърите в корпоративните хоризонтални-вертикални , за тях изкуственото оскъпяването на базовото им е в техен интерес . По-висока провизия , надругата страна по-малък общ спечелив оборот . Така виж още ›› че , успех да се мери оборотно , вместо печалбите от отделни плацменти ...
 • 9 HERR-чета 1 9 HERR-чета преди 3 седмици Профил на трол?
  вместо един като Март Карбов-sки , наппример в 2-и План по CIA-tv да даде нещо устройващо като например Сапун Катаран за всяко едно бедно-бедстващо семейство , ни занимават с продажба на ... субсидите за край-пътните автобусни спирки от музеята на вагината в лондън .