X
 
 

13 километра от АМ "Струма" при Креснеското дефиле - с разлика от 130 млн. лева

6987 1
photo of 13 километра от АМ "Струма" при Креснеското дефиле - с разлика от 130 млн. лева
Снимка: МРРБ
Три са офертите за изграждане на лот 3.2.1 (от км 375+860 до км 389+100) на АМ "Струма", съобщава Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Става въпрос за 13,2 километра, в участъка Кресна - Крупник, посола Кулата - София, т.е. по новото трасе, което трябва да е извън Кресненското дефиле, източно от него.

1. Първата оферта е за 635 972 625.41 лв. с ДДС и е на "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД.

2. Втората оферта е доста по-ниска и е най-ниската от трите - 504 037 616.93 лв. с ДДС. Тя е на обединение "Геопът Струма 3.2.1.", в което влизат "Геострой" АД, "Пътстрой-92" АД, "Биас-М" ЕООД и "Илия Бурда" ЕООД.

Борисов категорично се разграничи от разговора за Иван Гешев

Ако не бяха направили така, а бяха позволили да се съберат да се сбият. Бяха взели прекалено много мерки, защото се търсеха провокации....

3. Последната оферта е за 599 999 903.90 лв. с ДДС и е на ДЗЗД "АПП Лот 3.2.1", в което влизат "Грома Холд" ЕООД, "Европейски пътища" АД, "Водно строителство - Благоевград" АД, "Пътпроект" ЕООД и "Вахостав-СК".

В участъка ще бъдат построени 3 тунела - "Симитли" (211 метра), "Ракитна" (1 135 метра) и "Стара Кресна" (1 052 м). Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлези и подлези.

Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възела:

а) Пътен възел "Полето" при 379-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.

Започна изграждането на най-дългия пътен тунел у нас - "Железница"

Започна строителството на тунел "Железница" от автомагистрала "Струма", както и на пътните участъци непосредствено преди и след него. С...

б) Пътен възел "Мечкул" при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.

в) Пътен възел "Стара Кресна" при км 387-ми км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

Интересна подробност от съобщението на АПИ е, че проектът за участъка на АМ "Струма" през Кресненското дефиле "се планира да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". Дали обаче всъщност ще има европари - припомнете си колко неприятно вървят нещата в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
    И всичко това за еднопосочен път с три ленти ...13 км за по 50 милиона на километър дава 650 милиона...ебааа маму,със злато ли че бъде покрит тоя път...
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...