2 280 лв. са нужни за издръжката на домакинство с две деца

12143
2 280 лв. са нужни за издръжката на домакинство с две деца
Снимка: Thinkstock/ Guliver

След увеличаването на тока, животът ще поскъпне отново, прогнозират от Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Разходите за основните нужди на 4-членно домакинство ще скачат с около 40 лв. на месец до края на зимата. С увеличената цена на електроенергията, се очаква ново поскъпване на основни стоки и услуги. Така през зимните месеци за издръжката на семейство с две деца вече ще са необходими около 2 280 лв. месечно или по 570 лв. на човек.

Вкъщи се стресираме повече, отколкото на работа

Смята се, че вкъщи и стените помагат и че домът е мястото, където можем да се отърсим от стреса и да се отпуснем. Но ново изследване, п...

С подобен доход, обаче могат да се похвалят много малка част от българите. Свиване на потреблението заедно с повишена цена на тока е комбинация, която ще влияе пагубно най-вече на малките производители.

Макар хлябът все още да няма увеличение на цената, разходите за отопление са непосилни за голяма част от българите. Според експертите от КНСБ държавата не прави необходимото за подпомагане на хората в тази насока. За изминалия зимен сезон помощи за отопление са получили над 251 000 души. По сметките на синдиката обаче това са едва 16% от живеещите под линията на бедност у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика