3% ръст на икономиката не е задоволителен, Борисов гони 4,5%

4158
3% ръст на икономиката не е задоволителен, Борисов гони 4,5%
Снимка: БГНЕС

Ръст от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам през новата година да отидем на 4,5%. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемония за връчване на подписаните по първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., предаде БГНЕС.

По данни на НСИ през третото тримесечие на 2015 г. е отчетен ръст от 2,9% на брутния вътрешен продукт на годишна база.

Борисов назначи двама зам.-министри на правосъдието

Министър-председателят Бойко Борисов назначи двама заместник-министри на правосъдието. Със заповед на премиера в Министерството на пр...

Да сте живи и здрави, пожела Борисов на 30-те собственици на фирми, чиито договори бяха връчени днес. Над милиард стоят, трябва да си изготвите проекти и да дойдете да си вземете безвъзмездно парите, каза им още той.

"Над милиард стоят, трябва да си изготвите проекти и да дойдете да си вземете безвъзмездно парите. Днес над 116 млн. живи пари влизат в малките и средните предприятия безвъзмездно. На практика днес показваме как се прави българските фирми да се конкурентноспособни и иновативни", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

Той благодари на Европейската комисия за коректността към България. "Към края на 2015 г. всички фактури, които бяхме пратили са изплатени. Това е добра оценка за администрацията, министерствата и общините", допълни Борисов.

"Преди години най-оптимистичните ни прогнози бяха да завършим програмния период 2007-2013 г. на 80%-82% усвояване. Към момента сме на 95%-96% усвояване на еврофондовете. Утре съм във Фонд „Земеделие”, където 3, 5 млрд. са отишли при нашите производители, които са на 99% усвояване", заяви той. Премиерът припомни, че само преди около година всички фондове са били спрени, пише Expert.bg.

България през 2015 година: Икономически неволи

Цената на тока, цената на горивата и вечният сериал „Южен поток” – това бяха големите икономически теми в България и ...

"Пожелавам ви да похарчите средствата по най-добрия начин за иновации и конкурентоспособност. Пожелавам ви успех, защото ръст от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам през новата година да отидем на 4,5% ръст на икономиката през новата година. Това зависи от вас - с тези пари да създадете работни места, да вдигнете конкурентоспособността, от там и износа, и ръстът на икономиката се вдига", коментира Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com