Шефът на КЕВР очаква спад в цената на газа наесен

1440
Шефът на КЕВР очаква спад в цената на газа наесен
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" иска цената на синьото гориво да се повиши с близо 2 процента от 1 юли. Предложението на държавния доставчик беше обсъдено на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. Окончателното решение на регулатора ще стане ясно на 30 юни.

КЕВР определя цената на газа, която е обвързана с международните цени на течните горива и курса на долара, на всяко тримесечие. Иван Иванов от ръководството на "Булгаргаз" мотивира исканото поскъпване на суровината: "Основното е повишаване на котировките на алтернативните горива на природния газ".

КЕВР: Токът за бита да поскъпне с до 2%, а парното с до 10%

Токът за бита да поскъпне с до 2%, а топлата вода и парното с до 10%. Зад тези предложения застанаха и днес от Комисията за енергийно и...

"В последно време обаче се наблюдава спад в стойността на суровия петрол. Ако се запази тази тенденция, отново ще има промяна в цената на синьото гориво", прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

"Моите очаквания са, че в края на септември се очаква да има намаляване на цената на природния газ, което наистина е така на базата на тренда на изменението на цените на суровия петрол на международните пазари", каза той.

Ако в петък енергийният регулатор одобри поскъпването на газа с 2 процента, това ще бъде поредното увеличение на цената му след повишението от 30 на сто от април тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика