Адвокат на известната със скандала "Ченалова" френска компания: Синдикът не ни отговаря

34766
Адвокат на известната със скандала "Ченалова" френска компания: Синдикът не ни отговаря
Снимка: Thinkstock

 

 

Комуникацията със синдика Панайот Велкове, който беше назначен във френската компания "Белведере Кепитъл Мениджмънт", е силно затруднена. Служебният му адрес е в Бургас. Там няма лице, което да отговаря на получените документите. Това коментира специално за Actualno.com Здравка Угринова – партньор в адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“. Кантората е избрана да представлява българския клон на френската фирма в делото по несъстоятелност.

Именно заради "Белведере" се стигна до поредния скандал със съдебната ни система - френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан директно се усъмни в безпристрастността на съдия Румяна Ченалова, която се занимава със случая. Ченалова е човекът, който пое и делото срещу ТВ7, заведено от "Ноу Фрейм Медия" на Николай Бареков, а Панайот Велков беше назначен и там за синдик. Съдия Ченалова води и още дела, заведени покрай войната между Делян Пеевски и Цветан Василев.

След девет дни ВСС казва какво мисли за Ченалова и "Белведере"

Въз основа на изслушването на съдия Румяна Ченалова относно обвиненията, отправени към нея от френския посланик Ксавие Ларен дьо Кабан...

Адвокат Угринова добави пред Actualno.com, че на 22 октомври синдикът Панайот Велков се е легитимирал. Това е бил същият ден, в което е било направено определението по делото. По повод твърденията на съдия Румяна Ченалова, че има още искания от кредитори, адвокатът обяви, че единствено е била одобрена молбата на фирма „Агротехнолоджи“.

Иначе по време на самата пресконференция, която се проведе в БТА, Етиен Юк – ръководител вътрешен одит на компанията-майка „Белведере Груп“, обясни, че до края на годината ще бъдат отпуснати още 2,5 млн. евро в подкрепа на двете компании - „Белведере Дистрибуция“ и „Домейн Менада“. Той добави, че се надява въпросът с делото да бъде разрешн в следващите няколко дни. Най-малкото защото случващото се влияе зле и на имиджа на България.

Отстраненият от съда изпълнителен директор на „Белведере Кепитъл Мениджмънт“ Николаос Смирноф изрази опасенията си, че синдикът може да навреди на компанията, тъй като не я познава и не е запознат с дейностите й. Едно от неща, които със сигурност ще пострадат, е изпращането на отчетите от страна на българския клон до компанията-майка. Това щяло да бъде проблем, тъй като „Белведере-Груп“ се листва на Парижката фондова борса.

По време на събитието присъстващите бивши ръководители на "Белведере Кепитъл Мениджмънт" отказаха да коментират състоянието на правосъдната система. Николаос Смирноф добави, че политиката на компанията е да не коментират думите на френския посланик Ксавие дьо Кабан. Все пак отстраненият директор благодари за подкрепата на дипломата и добави, че всички чуждестранни компании трябва да знаят, че посланиците са зад гърба им.

TV7 и BBT поискаха процедура по несъстоятелност

Ръководството на ТV7 и BBT поиска от Софийски градски съд откриване на производство по несъстоятелност, гласи официално съобщение на м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com