Агенция по заетостта дължи 2 млн. лв. на стажанти

12430
Агенция по заетостта дължи 2 млн. лв. на стажанти

Два милиона лева за заплати на стажанти и наставници дължи Агенцията по заетостта. Забавените плащания са към работодатели, наели младежи по европейска програма. Преди шест месеца Блага Такучева започва работа като дизайнер във фирма за спално бельо. Наета е по схема „ Ново начало - от образование към заетост" по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси".

"Лятото разбрах за тази програма и кандидатствах по нея. Бях одобрена и октомври бях назначена като стажантка в тази фирма", каза Блага Такучева. Заплатата на Блага би трябвало да се осигурява с пари от програмата. Но до момента работодателят й не е получил нито лев и плаща възнаграждението й със собствени средства.

"И се питам в крайна сметка, ако наистина такъв огромен брой млади хора бяха подведени, такъв огромен брой фирми като нас бяха подведени, че програмата е в ход, пари са осигурени, средства са осигурени, вижте какво направихме", заяви работодателят Валерия Томова.

До момента програмата е осигурила заетост на малко над 9 хил. младежи до 29- годишна възраст. По-голямата част от тях са се включили в края на миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика