Антони Тренчев: Долу ръцете от валутния борд

3226
Антони Тренчев: Долу ръцете от валутния борд
Снимка: БГНЕС

Долу ръцете от валутния борд! При тая степен на корупция в държавата остана да позволим на някакви хора и да печатат пари. КТБ ще ни се стори като ходене до сладкарницата, ако се свали валутният борд, коментира в дебата по БНТ Антони Тренчев, доскорошен народен представител и втори в листата на „Реформаторски блок - Глас народен” в 23 МИР в София.

Според РБ държавата се нуждае от здрави мерки в ключовите сектори сигурност, икономически ръст, върховенство на закона, антикорупция и образование, а не от популизъм. Държавата не трябва да вдига доходите механично, не трябва да се меси на бизнеса, а само да го защити от административният произвол, каза още Тренчев.

Антони Тренчев: Най-пагубна за страната би била коалиция ГЕРБ–БСП

Най-пагубно за страната би било да се направи широка коалиция БСП – ГЕРБ. Вярно е, че г-жа Нинова и г-н Борисов говорят много &bd...

Единствено от РБ сме предвидили намаляване на ДДС от 20 % на 18 %, вдигане на прага за регистрация по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева и преминаване от разрешителен към уведомителен режим при започване на бизнес, както и сме за запазване на плоския данък от 10 %, каза той. ГЕРБ не приеха нашите предложения за ДДС, докато бяхме в управлението, но РБ продължава, докато не станат факт, категоричен бе Тренчев.

България трябва да кандидатства за еврозоната, което ще отнеме поне 5 години до ефективното членство, но има значение за европейски банков надзор, посочи още той и допълни, че не могат да се теглят заеми или да с вдигат данъците, за да се осигури механично ресурс за повишаване на доходите – това е опасна спирала. Според него парите за образование трябва да станат 4,5 % вместо сегашните 3,6%, за културата да се увеличат двойно, а за отбраната до 2024 година да достигнат 2 % от БВП, за да е адекватна страната на усложнената международна среда и демографската криза.

РБ е най-убеденият застъпник на мерките против корупцията и знаете, че положихме много усилия - и вицепремиерът Кунева, и парламентарната група на РБ - да се приеме антикорупционният закон. Той се прие на първо четене в НС и с него трябва да се въведе единен орган за борба с корупцията. Сега тези органи са над 30 в държавата, а в затвор аз корупция лежат по-малко от 5 души, посочи данни той и каза, че причина за неприемането му е саботаж от страна на партньорите на РБ в управлението. Тренчев се обяви за съпричастност на България към санкциите на ЕС спрямо Русия и добави, че през членството ни в ЕС и НАТО страната най-добре отстоява националния си интерес.

Ние сме категорично против „Големия шлем” и трите руски енергийни проекта у нас и знаете, че по наша инициатива се създаде комисията „Белене”, което е енергийното КТБ. Досега е коствало на страната над 20 милиарда лева и е източникът на БСП за комисионни, каза още Тренчев.

ДБГ поиска оставката на служебния министър на образованието

Министърът на образованието в служебния кабинет Николай Денков трябва да си подаде оставката. Аргументите са два - той или е некомпетен...

По думите му в момента служебният министър на здравеопазването не въвежда електронната здравна карта, а само отменя пръстовия отпечатък, т.е. спира ефективна мярка против източването, но не предлага по-добра. Служебният кабинет е в плен на краен реваншизъм, категоричен бе той. По думите му, РБ е единствената формация от десния спектър, която ще бъде в следващото Народно събрание и ще продължи реформите, според волята и с подкрепата на десните избиратели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com