БАБХ със засилени проверки в търговската мрежа заради Великденските празници

2944
БАБХ със засилени проверки  в търговската мрежа заради Великденските празници
Снимка: iStock/Guliver

Засилени проверки в търговската мрежа заради Великденските празници извършват експерти от Българската агенция по безопасност на храните. Това съобщи в Сливен министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на Радио „Фокус”-Сливен.

„БАБХ вече работи по план, който предвижда и реализира засилени проверки по отношение на произхода на всички меса, яйца, мляко, които пристигат в България и се разпространяват в търговската мрежа“, съобщи министър Танева. Тя успокои, че досега няма случай, подобен на този преди години, когато е установено, че в страната е внесено 20-годишно замразено месо от Ирландия.

Д-р Михаил Бащавелов спечели заведеното дело за уволнението си от директорския пост в ОДБХ – Благоевград

Д-р Михаил Бащавелов спечели заведеното дело за уволнението си от директорския пост в ОДБХ – Благоевград, съобщи Агенция "Фокус"....

„Няма такъв установен случай. Работи се в условията на засилен план във връзка с Великденските празници. Надявам се през април да приключат последните работни групи по Закона за храните. Ние презентирахме целия пакет хранително законодателство преди време, изцяло новият Закон за храните е в този пакет. В закона за първи път ще има условия и за начина, по който ще се предлагат месата от търговските обекти, така че да информираме максимално потребителя кое е месото с български произход, обработено, естествено, прясно и кое е това, претърпяло определени манипулации. Аз се надявам в НС така, както работната група работи с консенсус с всички браншови организации в сектора, ще бъде приет този закон, приложен и работещ ефективно, това е най-важното“, заяви министър Танева.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри Националната инициатива „Празник в гората“ в Детски кът „Кълвача“ в местността „Карандила“ над Сливен. Събитието е част от празничната програма от „Седмицата на гората“, която тази година се провежда под мотото „Подобри гората“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика