X
 
 

БДЖ ще даде близо 300 млн. лева за 16 електрически мотриси

1130 0
БДЖ ще даде близо 300 млн. лева за 16 електрически мотриси
Снимка: БГНЕС
"БДЖ – Пътнически превози" ЕООД купува 16 нови електрически мотрисни влака на обща стойност 296 145 453 лева с ДДС, става ясно от негово обявление в Агенцията за обществени поръчки.

Освен покупката на мотрисите с повишено ниво на комфорт за бързи влакове, се изисква и пълна техническа поддръжка.

Изпълнителят е задължен за своя сметка да въведе в експлоатация електрическите мотрисни влакове. Окончателното им приемане ще се осъществи след извършване на стационарни функционални проби на механичното и електрическо оборудване, устройствата и системите на всеки влак.

Част от техническите изисквания са мотрисите да бъдат 4 или 5 секционни с повишен комфорт за пътниците, секции с първа, втора класа и места за трудноподвижни лица и детски колички, видеонаблюдение, Wi-Fi и възможност за кетъринг зона.

БДЖ обяви процедура за доставка на нови електрически мотриси

„БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД обяви обществена поръчка с предмет „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя но...

Експлоатационната скорост е 160 км/ч, като параметрите са съобразени както с моментното състояние на железопътната инфраструктура, така и с програмата за инвестиции и развитие на ДП "Национална компания железопътна инфраструктура", се сочи в съобщение на БДЖ.

Основни критерии на поръчката са покупната цена на мотрисите, както и стойността на тяхната поддръжка и разходите за превоз на единица пътник. Поръчката ще се проведе на два етапа - заявление за участие и подаване на технически и ценови оферти.

Очаква се новопроизведените електрически мотриси да се доставят в рамките на 36 месеца от датата на подписване на договора, а първият влак да бъде доставен 24 месеца след неговото подписване.

Процедурата е част от общия план за подобряване на условията за превоз на пътници и стратегическо развитие на държавните железници, включващ обновяване на съществуващия парк и закупуване на нов подвижен състав, като по този начин  дружеството ще отговори на предизвикателствата в съвременните конкурентни условия, е посочено още в съобщението.

След 9 години: БДЖ излезе на чисто

След 9-годишна сага БДЖ изплати дълговете си. Това стана възможно, след като правителството пое и последните 134 млн. лв. задължения на...

Днес бе докладван и договорът, който БДЖ подписа за ремонт и поддръжка на електрическите и дизеловите мотриси Siemens. Избраният изпълнител е Alstom Transport - Румъния.

Поръчката бе за "Извършване на техническа поддръжка за 5-годишен период на дизелови мотрисни влакове серия 10 и електрически мотрисни влакове серии 30 и 31, собственост на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД".

През първите 6 месеца след подписване на договора Alstom Transport ще извършат подготовка за осъществяване на планираните ремонти, след което ще започнат възстановяването на няколко мотриси, които отдавна са спрени от експлоатация поради изключително тежкото им състояние.

След като бъдат рехабилитирани 46-те мотриси, те ще бъдат експлоатирани безпроблемно в следващите 10 години.

Стойността по договора, която е за изпълнение на мащабната процедура, е за близо 137 млн. лв. за срок от 5 години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...