БНБ: Има повече от един инвеститор с интерес към ТБ Виктория

27698
БНБ: Има повече от един инвеститор с интерес към ТБ Виктория
Снимка: БГНЕС

Не едно, а повече писма с интерес към ТБ Виктория са депозирани в БНБ. Това съобщи самата Централна банка. БНБ обаче отказва да назове конкретни имена и суми, информира „Биволъ”.

Засега единственият известен и изтекъл по медиите интерес към по-малката банка от групата на КТБ е на „Лев Инс”. Компанията е свързвана с Алексей Петров, макар че официално не той е собственик на застрхователя, не е и управител на компанията. Според „Биволъ” собствеността можела да бъде проследена до израелския гражданин Хаим Овадия и Ива Павлова.

Застраховател иска да купи ТБ Виктория?

Застрахователната компания "Лев Инс" иска да купи банка "Виктория". Днес фирмата е подала заявление до БНБ заедно с чужда банка. В не...

Освен за „Лев Инс” обаче, има слух, че към ТБ Виктория интерес проявява и Централна кооперативна банка (ЦКБ). От БНБ не потвърждават официално такова нещо, така че информацията е изцяло неофициална.

ТБ Виктория беше закупена буквално няколко дни, преди КТБ да бъде поставена под специален надзор. Придобиването стана след одобрението на Банков надзор на БНБ и лично на подуправителя на Банковия надзор Цветан Гунев, който попадна под фокуса на прокуратурата.

Съдбата на банката ще бъде решена чак на 22 ноември, когато изтича срокът на специалния надзор. Може би забавянето се дължи именно на очаквания за потенциални купувачи.

Междувременно стана ясно, че Цветан Василев е загубил дела си в застрахователното дружество "Виктория". Акции за близо 33% от капитала бяха придобити от "Дженерали", които досега държаха 67%. На общо събрание на 3 септември е променен и уставът на дружеството, като от Надзорния съвет е изваден именно Цветан Василев.

БНБ: Бъдещето на ТБ "Виктория" се решава до 22 ноември

Бъдещето на Търговска банка "Виктория" ще бъде решено до 22 ноември, съобщиха от БНБ, цитирани от БНР. Търговска банка "Виктория" е 10...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com