БНБ пуска сайт за сравняване на банковите такси

1232
БНБ пуска сайт за сравняване на банковите такси
Снимка: БГНЕС

БНБ работи по изграждането на сайт за съпоставяне на таксите, налагани от доставчиците на платежни услуги за най-представителните услуги, свързани с платежна сметка, до който всеки потребител ще има безплатен достъп. Това стана ясно от думите на подуправителя на БНБ и ръководител на управление „Банково" Нина Стоянова.

Тя обясни, че в областта на платежните услуги тази година предстои въвеждането на европейска директива за съпоставимостта на таксите по платежните сметки, прехвърлянето и достъпа им за основни операции. За тази цел са подготвени законови изменения, които предстои да бъдат разгледани на второ четене от Народното събрание, както и промени в подзаконовата база. Срокът за влизане в сила на законовите промени, в съответствие с директивата, е 18 септември 2016 г.

РБ искат ПОС терминали на гишетата в администрацията, вместо плащане на банкови такси

Реформаторският блок (РБ) предлага на всички гишета за административни услуги задължително да се инсталират ПОС терминали, което цели ...

От БНБ вече изграждат специален сайт за съпоставяне на таксите, налагани от банките за най-представителните услуги, свързани с платежна сметка. Всеки потребител ще има безплатен достъп до интернет страницата, предаде Дарик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com